Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Elképesztő teljesítmény: hamarosan tömeggyártásra kerül a CATL szuperakkumulátora

S.Rita | 2023.08.18. 02:00

A kínai akkumulátorgyártó óriás, a CATL szerdán bemutatott egy gyors töltésű lítiumvas-foszfát, más néven LFP akkumulátort, amely 10 perces töltéssel 400 km megtételére képes.

 

A Shenxing nevű új akkumulátor tömeggyártása az év végére várható, míg a Shenxing akkumulátorokkal felszerelt elektromos járművek 2024 első negyedévében kerülnek piacra – idézi a Reuters Gao Hant, a CATL E-Car Business technológiai vezetőjét.

„Reméljük, hogy a technológia fejlesztésére és a költségek csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítések révén a Shenxing minden elektromos járműhöz elérhető standard termékké válik” – mondta Gao.

A CATL igyekezett megőrizni iparági vezető szerepét, miközben a gyengülő kereslet és az elektromosautó-gyártók költségcsökkentési nyomásának kihívásaival kellett szembenéznie az árháború és az autóeladások idei lassulása közepette.

A CATL, amely a Teslát tekinti legnagyobb ügyfelének, piaci részesedést veszített a BYD-vel szemben, egy olyan nagy autógyártóval szemben, amely minden elektromos járművét saját akkumulátorokkal látja el.

Az olyan autógyártók, mint a Chongqing Changan Automobile és a Guangzhou Automobile Group szintén több akkumulátort szereztek be kisebb beszállítóktól a költségek csökkentése érdekében.

 

Kiemelt kép forrása: CATL

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.