Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Mercedes-Benz: Európa 2030-ra valószínűleg nem lesz kész a tisztán elektromos autók értékesítésére

S.Rita | 2023.09.07. 01:00

A Mercedes-Benz nem számít arra, hogy 2030-ra az európai eladásai teljesen elektromos hajtásúak lesznek. A kínálatát azonban készen fogja tartani, mondta Ola Kaellenius vezérigazgató szeptember 4-én a müncheni autókiállításon adott interjúban.

 

A prémium autógyártó már régóta hangoztatja, hogy 2030-ig teljesen elektromos autók értékesítését célozza meg. De csak ott, „ahol a piacok lehetővé teszik”, mondván, hogy a vásárlók végső soron eldöntik, milyen terméket szeretnének, és rámutatott, hogy az elektromos autókra való átállást támogató infrastruktúrára van szükség – írja a Reuters.

Kaellenius a müncheni kiállításon elmondta, hogy az európai elektromosautó-piac az elmúlt években jelentősen nőtt, de 2030-ra valószínűleg nem lesz kész a teljesen elektromos autók értékesítésére.

„Nyilvánvalóan 2030-ra nem lesz 100%-os a helyzet… Az egész európai piacról, de valószínűleg a Mercedes részéről sem. Készen leszünk, de taktikai rugalmassággal is rendelkezni fogunk” – mondta Kaellenius, utalva arra, hogy ugyanazon a gyártósoron elektromos vagy belsőégésű motorral hajtott járműveket is gyárthatnak.

A vezérigazgató elmondta, hogy Kínában arra számít, hogy a prémium szegmensben, amely nem részesül ugyanolyan kormányzati támogatásban, mint a sorozatgyártású autók, „sok évet” vesz igénybe a belső égésű motorokról az elektromos meghajtású járművekre való átállás.

„Lépésről lépésre kell átállítani a piacot” – mondta, hozzátéve, hogy a jelenlegi gazdasági lassulás hosszú távon nem befolyásolja az országbeli stratégiájukat.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.