Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Egyszerűen nincs menőbb a Honda 1000 dolláros elektromos robogójánál

Devenyi Dalma | 2023.09.24. 01:00

Az USA-ban már megvásárolható az 1980-as évek eleji Honda Motocompo teljesen új, teljesen elektromos hajtású változata, a Motocompacto. A Honda ohiói és kaliforniai mérnökei által tervezett és a Honda és Acura márkakereskedésekben mindössze 995 dollárért megvásárolható járművet a Honda „a személyi elektromos közlekedés innovatív megközelítéseként” jellemzi.

 

Ahogy a TopGear beszámolt róla, a Honda Motocompacto teljesen összecsukható, és miután a kormányt és az ülést elpakoltuk, egy kis táskává válik, aminek a súlya alig 19 kg, mérete 74 cm hosszú, 54 cm magas és mindössze 9 cm széles. Állítólag még egy kis tárolóhely is van benne. Az eredeti Motocompót úgy tervezték, hogy beférjen a ferdehátú Honda City csomagtartójába, de a kis 49 köbcentis kétütemű robogó még így is 49 kg-ot nyomott, és majdnem 50 cm-rel hosszabb volt, mint az újdonság.

Az új Motocompacto akár 12 mérföldes hatótávolsággal is rendelkezhet az utazás befejezéséhez vagy a városban való közlekedéshez. Az első kereket egy kis villanymotor hajtja, amely 0,7 lóerővel és 16 Nm nyomatékkal, így a csúcssebesség 25 kilométer/óra.

A kis töltőt bárhová magunkkal vihetjük, és egy hagyományos konnektorba is bedughatjuk, egy teljes feltöltés 3,5 órát vesz igénybe. Ráadásul egy Bluetooth telefonos alkalmazással megváltoztathatjuk a menetmódokat is. Reméljük, hogy lesz Sport+ üzemmód a városi közlekedéshez

A Honda azt állítja, hogy 32 szabadalmat szerzett a járműre, és hogy tökéletes partner lesz a hamarosan megjelenő teljesen elektromos SUV-okhoz. Kár – szívesen látnánk egy módosított Honda e-t, amelynek tökéletesen elférne a csomagtartójában, hogy igazán tiszteleghessen a Motocompo és a City kombója előtt.

Érdemes lecsekkolni a Motocompacto weboldalát, legalább annyira menő, mint maga a termék.

 

Kiemelt kép forrása: Honda

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.