Trading

Mennyire komoly az orosz üzemanyag-exporttilalom és kiket érint?

Devenyi Dalma | 2023.10.06. 02:00

Oroszország szeptember 21-én közölte, hogy a belföldi hiányra válaszul ideiglenesen betiltotta a benzin és a gázolaj exportját négy volt szovjet állam kivételével az összes volt szovjet államba, ami megzavarja a globális kereskedelmet, amelynek már eddig is alkalmazkodnia kellett az orosz üzemanyag-exportra vonatkozó nyugati szankciókhoz.

 

Oroszország szeptember 25-én enyhített a korlátozások egy részén, és közölte, hogy engedélyezi a magas kéntartalmú üzemanyag és a magas kéntartalmú gázolaj exportját egyes hajók számára – írja a Reuters. A kormány egyelőre nem közölte a korlátozások további enyhítésének ütemtervét.

Elemzők szerint az importőröknek alternatív eladókat kell találniuk, amíg Oroszország nem tudja feltölteni saját készleteit.

 

Mi okozta a problémát?

A kereskedők szerint a világ egyik legnagyobb olajtermelőjének számító Oroszország üzemanyagpiacát több tényező együttesen sújtotta, többek között az olajfinomítók karbantartása, a vasúti szűk keresztmetszetek és az üzemanyag-exportot ösztönző rubel gyengesége.

Oroszország az elmúlt hónapokban megpróbálta kezelni a gázolaj- és benzinhiányt, de az üzemanyagválság elkerülése érdekében az exportkorlátozásokhoz folyamodott, ami kínos lehet a Kreml számára a márciusban esedékes elnökválasztás közeledtével.

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes október 4-én azt mondta, hogy a korlátozások működnek, és hozzátette, hogy a készletek 430 000 tonnával nőttek bevezetésük óta.

Oroszország szeptember 21-én közölte, hogy a belföldi hiányra válaszul ideiglenesen betiltotta a benzin és a gázolaj exportját négy volt szovjet állam kivételével az összes volt szovjet államba. (Fotó: Canva)

 

Mekkora problémát jelent ez a világ üzemanyagpiacai számára?

A dízelüzemanyag betiltásának lesz nagyobb hatása, mert Oroszország a világ legnagyobb tengeri üzemanyag-exportőre, közvetlenül az Egyesült Államok előtt. Az év elejétől szeptember 25-ig átlagosan napi 1,07 millió hordó (bpd) gázolajat szállított, ami a teljes tengeri gázolaj-kereskedelem több mint 13,1%-át teszi ki a Vortexa olajelemző cég szerint. Oroszország sokkal kevésbé jelentős benzinexportőr, átlagosan 110 000 bpd-t szállított január 1. és szeptember 25. között a Vortexa szerint.

 

Meddig tart a tilalom?

Oroszország közölte, hogy a kivitel folytatódni fog, amint stabilizálódik a belföldi piac, de nem közölt határidőt. A Kommerszant című napilap október 4-én azonosítatlan forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz kormány kész a következő napokban enyhíteni a dízelkivitel tilalmát. A TASZSZ hírügynökség Nyikolaj Sulginov energiaügyi minisztert idézte, aki szerint a kormány „minden szinten” tárgyalt az üzemanyag-export részleges engedélyezéséről.

Elemzők, például az FGE Energy tanácsadó cég szerint a gázolajra vonatkozó tilalom akár két hétig is eltarthat, mielőtt Oroszország feltölti készleteit és újraindítja az exportot.

A benzintilalom időtartamára vonatkozó várakozások eltérőek. A JP Morgan szerint a tilalom néhány hétig, a betakarítási szezon októberi befejezéséig tarthat, míg az FGE Energy szerint Oroszország benzinkészleteinek feltöltése akár két hónapig is eltarthat.

 

Kik a leginkább érintettek?

Miután az Európai Unió Moszkva ukrajnai inváziója miatt betiltotta az orosz üzemanyagimportot, Oroszország az Európába irányuló gázolaj- és más üzemanyagexportot Brazíliába, Törökországba, több észak- és nyugat-afrikai országba és a Közel-Keleten található Öböl-államokba irányította át. Az Öböl menti államok, amelyek saját nagy finomítókkal rendelkeznek, reexportálják az üzemanyagot. Az orosz tilalom ismét megváltoztatja ezeket az áramlásokat.

Az orosz kikötőkből Brazíliába irányuló dízelszállítások január 1. és szeptember 25. között mintegy 4 millió tonnát értek el, szemben a 2022-es év egészére vonatkozó 74 000 tonnával – derült ki az LSEG adataiból. Az orosz üzemanyag Brazília Egyesült Államokból származó gázolajimportját helyettesítette. Egy elhúzódó orosz dízelkivitel-korlátozás arra kényszerítheti Brazíliát, hogy havonta akár 400 ezer tonna üzemanyagot is pótoljon – közölték piaci források.

Törökország volt az orosz kikötőkből származó dízelszállítások első számú célpontja az EU embargója után, amely az év eleje óta összesen mintegy 7 millió tonnát tett ki, de továbbra is képes lesz orosz magas kéntartalmú gázolajat vásárolni – tették hozzá kereskedők.

A döntés megzavarja a globális kereskedelmet, amelynek már eddig is alkalmazkodnia kellett az orosz üzemanyag-exportra vonatkozó nyugati szankciókhoz. (Fotó: Canva)

 

Honnan lesz alternatív ellátás?

Az afrikai államok várhatóan a Közel-Keletről, Indiából és Törökországból szállított gázolaj- és gázolajszállítmányokhoz fognak fordulni – mondták kereskedelmi és hajózási források. A Kpler és két hajóközvetítő cég hajókövető adatai szerint legalább 132 000 tonna szeptemberi rakodású dízelolaj indul Afrikába Omán új Duqm finomítójából.

A latin-amerikai importőrök valószínűleg az amerikai Öböl-part és a Közel-Kelet felé fordulnak, mondták a kereskedők. A Közel-Keletről Latin-Amerikába irányuló dízelkivitel nyolc hónapos csúcson, 315 000 tonnán állt, derült ki a Kpler és egy hajózási brókercég hajókövető adataiból.

Európa is betöltheti az oroszországi benzintilalom által hagyott rés egy részét. Az FGE szerint az északnyugat-európai szállítók, amelyek idén piaci részesedést veszítettek Nyugat-Afrikában az orosz szállítások miatt, beugorhatnak.

 

Mit fog jelenteni az üzemanyag-kereskedelemben bekövetkező változás Európa számára?

Az orosz üzemanyagimport betiltása óta Európa máshol keres beszállítókat, többek között a Közel-Keleten. Az Oroszország által bevezetett tilalom miatt most fokozódni fog a verseny ezekért az ellátásokért, ami kihatással lesz Európára.

Ennek eredményeként a kereskedők azt mondták, hogy az északkelet-ázsiai finomítók Kínában és Dél-Koreában várhatóan növelni fogják az Európába irányuló dízelolajexportot.

Kína szeptemberben mintegy 190 000 tonna gázolajat exportált Európába, októberben pedig 45 000 tonna, szintén nyugati országokba irányuló rakományt terveztek berakodni, derült ki a Kpler hajókövető adataiból és egy hajózási forrásból.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.