Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Szabályosan ijesztő, ahogy a Tesla Cybertruck elstartol a piros lámpánál – videó

S.Rita | 2023.10.08. 01:00

Lassan hétköznapinak számít, hogy a Tesla Cybertruck prototípusait az USA-ban láthatják az utakon, és ezek a képek és videók sokat segítettek abban, hogy a Teslától származó új infók hiányában többet tudjunk meg róluk. Láthattuk már, hogy mekkora a többi járműhöz képest, hogy néz ki a plató, és hogy mire számíthatnak a vásárlók a belső térben.

 

De amire mindannyian várunk, az néhány felvétel a teherautóról „akcióban”, konkrétan megmutatva, hogyan viselkedik a földön, és hogy olyan felháborítóan gyors-e az utcán, mint a Tesla számos meglévő autója és SUV-ja. A Carscoops mutatott egy videót.

Még mindig várunk arra, hogy lássuk a Cybertruckot off-road körülmények között, de egy új videó eloszlatja azokat a félelmeket, hogy a közutakon a szögletes pickup talán nem éri el a Tesla által a Model S Plaid és a Model 3 Performance modellekkel felállított teljesítményszintet.

A felvételen egy Cybertruck látható, amint keményen elhúz egy piroslámpáról, és bár nem egy dragstripen való kilövésről van szó, megmutatja, hogy a Tesla legújabb gépe milyen könnyedén és gyorsan tud mozogni, ha szükséges, annak ellenére, hogy valószínűleg több mint 2720 kilogrammot nyom.

Természetesen nem tudjuk, hogy milyen motorbeállítás vagy teljesítmény leadása van ezen a prototípuson, és még mindig nem tudjuk, hogy milyen hajtáslánc-opciók állnak majd a vásárlók rendelkezésére. A Telsa eredetileg azt mondta, hogy a teherautó egy-, két- és hárommotoros formában lesz elérhető, de azóta eltávolította a konfigurátort a weboldaláról, és 2021 végén Elon Musk vezérigazgató azt mondta, hogy az első változat egy négymotoros teherautó lesz.

A Tesla talán okkal jutott arra a következtetésre, hogy a csúcsmodellnek négymotoros elrendezéssel kell rendelkeznie, amely megegyezik a Rivian R1T riválisán elérhetővel, de a részleteket valószínűleg csak akkor tudjuk meg, amikor a Cybertruck végre megérkezik. Ennek az idei év harmadik negyedévében kellett volna megtörténnie, de a Tesla – mint már sokszor – kitolta a határidőt.

Vannak azonban arra utaló jelek, hogy az indulás hamarosan megtörténik. Amellett, hogy a Cybertruckok nagy részét már most látni az utakon, az Electrek arról számolt be, hogy a Tesla alkalmazottai már elkezdték megkapni a bevezető eseményre szánt ruházatot.

 

Kiemelt kép forrása: YouTube

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.