Mobilitás

Elektromos motorkerékpárok – Az első fecskék elképesztően jól néznek ki

Benedek Attila | 2023.10.09. 02:00

Új, különleges résztvevő tűnt fel a 125 köbcentis kétkerekűek piacán. Valódi motorkerékpár kinézetű, elektromos masina, sportos és idom nélküli kivitelben. A leglényegesebb tulajdonsága: elbúcsúzhatunk a motorhangtól, aminek a helyébe lépett a „zünnyögés”.

 

Érdemes egy kicsit távolabbról kezdeni, hogy jobban érthetőbb legyen a Kawasaki újdonságának ereje. A motoroknál a belépő szintet a személyautós jogosítvánnyal is vezethető 50 köbcentis liga jelenti. A 125-ös kategória közvetlenül efölött helyezkedik el. Ez a méretosztály Nyugat-Európában egyre népszerűbb, de az igazi sztár státusza Ázsiában van, ahol komoly példányszámok fogynak belőlük.

Csodák nincsenek: keleten ez a motorfajta és a valamivel nagyobb testvérei az átlagember mindennapi közlekedési eszközei…

Ezért látni egy motoron több embert, akár családokat is. Ezért Ázsia dél-keleti részén nem lesznek sláger termékek az önvezető és az elektromos motorok. És a szabadidős célra használt négykerekű társaik sem, viszont a tuk-tuk, elektromos hajtással, nagyot megy Indiában. Főleg, ha négy karika díszíti az elejét.

Itthon egy időben kampányoltak azért, hogy – egy köztes vizsgát letéve – minél többen üljenek át autóból, 125-ös motorkerékpárra. Ez a méret kiváló mindenkinek, mert a teljesítmény nem egetverő, városban és települések között viszont lehet vele tartani a forgalom ritmusát. Szóval egy ideális szaladgálós masina kezdőknek, újrakezdőknek és rutinos motorosoknak is. A kampány, és az autósok motorra ültetése nem volt túl eredményes.

A Z e-1 csupasz motor, azaz a szélvédelem nélküli gép, műszakilag vele megegyezik az idomokkal felszerelt Ninja e-1. (Fotó: Kawasaki)

 

Színre lép a Kawasaki!

A tavalyi EICMA motoros kiállításon leplezték le a japánok a két prototípusukat, amelyek mostanság kerültek a szalonokba. A Z e-1 csupasz motor, azaz a szélvédelem nélküli gép, műszakilag vele megegyezik az idomokkal felszerelt Ninja e-1. A mérnökök a hagyományos motorkerékpárok vázát és futóműveit vették alapul, ebbe építették be a 6,8 lóerős elektromos motort. Aminek a teljesítménye 15 másodpercig, 12,2 lóerősre növekszik. Ezen felül megtalálható a Power állás, amely emelkedőkön felfelé haladva ad extra erőt.

A legérdekesebb része a motoroknak a Walk mód, amely az előre és hátra tologatást segíti, itt persze minimális a gép sebessége. Mindkét kivitel végsebességét, 99 km/órában korlátozták.

A kuplung kart és – a szintén a kétkerekű bal oldalán lévő sebességváltót – már nem kell keresni, azaz a megszokott sebességváltót nélkülözik a halkan suhanó masinák. A motoros a Road és az Eco menetprogramok közül tud választani.

 

Akku körkép

Mivel városi használatra tervezték a Kawasaki újdonságait, ezért óriási hatótávokban nem kell gondolkodni: elviekben 72 kilométert bírnak ki az áramtárolók. A két 30Ah-ás akku cserélhető formátumú, azaz a 11,5 kilós akkukat az otthoni töltést követően vissza lehet tenni a motorba. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a kétkerekű tömege egész kicsi, 135 és 140 kilogramm. A két Kawa kijelzője, természetesen okostelefonokkal párosítható.

Mindkét kivitel végsebességét, 99 km/órában korlátozták. (Fotó: Kawasaki)

 

A forradalom előestéje

Korábban már írtunk a motorgyárak szövetkezéséről, amelynek a középpontjában a cserélhető akkumulátorok állnak. Ehhez a szövetséghez a legnagyobb nevek is csatlakoztak, köztük van a Kawasaki. A már megvásárolható termékek, jól mutatják azt a zöld rendszámos utat, amit a közeljövőben a motorok be fognak járni.

A fosszilis hajtóanyaggal működő hagyományos kétkerekűeknél újra divatba jöhet a turbós vagy a kompresszoros feltöltés és ide is betörhet a hibrid technika. Azaz, a motorgyárak is kiveszik részüket a közlekedés zöldítéséből. Még olyan tipikus sportmotor gyártók is elindulnak előbb-utóbb a tisztán elektromos irányba, mint a Ducati. Ugyanis ők szállítják az elektromos MotoGP járgányait.

 

Kiemelt kép forrása: Kawasaki

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.