Mobilitás

Ennek az aranyos elektromos furgonnak műanyag karosszériája van, és úgy pattintható össze, mint a Lego

S.Rita | 2023.10.13. 01:00

Az egyesült királyságbeli Helixx bejelentette, hogy megépítette apró elektromos szállítójárművének első példányát. Ez azt jelenti, hogy innovatív eljárása, amely azt ígéri, hogy világszerte olcsóvá és egyszerűvé teszi a gyártást, bizonyított. Az aranyos kis furgon csak egyike annak a maroknyi haszongépjárműnek, amelyet a Helixx a platformjára tervez építeni. Az egyszerű munkagépeket a világ sűrűn lakott városaiban és fejlődő gazdaságaiban való használatra szánják.

 

A karosszéria teljes egészében újrahasznosítható polimerből készül, így elkerülhető a drága, szén-dioxid-intenzív acél használata – írja a Carscoops. A jármű teljes burkolata mindössze öt alkatrészből áll, amelyek „pattintva és ragasztva” kapcsolódnak egymáshoz, ami a Helixx szerint akár 50 százalékkal egyszerűsíti a gyártási folyamatot.

A jármű egy hibrid alumínium alvázra épül, és 2100 liter tárolókapacitást, 500 kilogramm teherbírást és 140 cm rakodóteret kínál. (Fotó: Canva)

 

Ez nemcsak a jármű összeszerelését teszi könnyebbé, hanem a folyamatot is olcsóbbá teszi. Ez lehetővé teszi a világ más részein működő partnerek számára, hogy gyorsan létrehozzák a gyártási létesítményeket, amit a Helixx támogatni tervez. Az első jármű megépítése segített igazolni, hogy a ragasztási folyamat során sikerült elérni a célt, hogy elsőre jól valósuljon meg az illeszkedés. Ez a pontosság azt jelenti, hogy nem kell stancolt fém karosszériaelemeket használni.

„Azért fejlesztettük ki ezt a demójárművet, hogy bizonyítsuk és stresszteszteljük a digital-first megközelítésünk globális megismételhetőségét” – mondta Steve Pegg, a Helixx vezérigazgatója. „A jármű szemléletesen bemutatja, hogy a Helixx Mobility Hubs licencelt járművei mit tudnak produkálni mindössze 180 nap alatt a kezdeti helyszíni felméréstől az utcára guruló járművekig.”

A kormánykerék a jármű közepén helyezkedik el, hogy kompatibilis legyen a bal- és jobbkormányos piacokkal is. (Fotó: Helixx)

 

A jármű egy hibrid alumínium alvázra épül, és 2100 liter tárolókapacitást, 500 kilogramm teherbírást és 140 cm rakodóteret kínál. Az energiaellátásról cserélhető lítium-vas-foszfát akkumulátorok gondoskodnak, amelyeket a Helixx szerint úgy terveztek, hogy 24 órás megszakítás nélküli használatot biztosítsanak a felhasználók számára. A kormánykerék a jármű közepén helyezkedik el, hogy kompatibilis legyen a bal- és jobbkormányos piacokkal is.

A Helixx azt mondja, hogy amint megépül, a járműveit előfizetéses alapon kínálja majd a felhasználóknak, és a járművek üzemeltetése óránként mindössze 0,25 dollárba kerül majd. A teherszállító furgon mellett tervezi egy pickup, valamint személyszállításra alkalmas nyitott és zárt karosszériás változatok létrehozását is.

A Helixx most azt tervezi, hogy bemutatja járművét, és piaci visszajelzéseket kér a dizájnról. Ezt követően 100 járműből álló sorozatgyártást tervez egy kísérleti üzemben az Egyesült Királyságban, mielőtt a járműveket és a gyárakat Délkelet-Ázsiába telepítené.

 

Kiemelt kép forrása: Helixx

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.