Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

A betegnél is betegebb lehet a 2027-es elektromos BMW M3

S.Rita | 2023.10.16. 01:00

Ha a következő generációs BMW M3 négy, akár 1341 lóerős (1000 kW) villanymotorral történő piacra dobásának gondolata nem volt elég ahhoz, hogy az M divízió elektromos jövője izgalomba hozza Önt, akkor talán a kizárólag hátsókerék-hajtású elektromos M3 gondolata megteszi a hatását…

 

A BMW nem csinált titkot abból, hogy az M3 drámaian meg fog változni az elektromos korszakban – írja a Carscoops.

Az autógyártó már többször is megmutatta, hogy egy négymotoros prototípust tesztel, a múlt hónapban pedig Frank van Meel, a BMW M vezérigazgatója azt sugallta, hogy a cég Neue Klasse platformjára épülő új M3-as 1341 lóerős rúgást adhat a konkurenciának.

Az Ars Technicának a portugáliai Lisszabonban nemrégiben adott interjújában van Meel hozzátette, hogy az autógyártó egy hátsókerék-hajtású és két villanymotorral szerelt modell ötletén is gondolkodik. Bár a BMW M főnöke kevés egyéb részletet árult el erről a lehetséges változatról, a következő generációs M3-as ilyen változata ideális lehet azon ügyfelek számára, akiknek inkább a menetdinamika áll a középpontjában, mint a mind a négy kereket meghajtó négymotoros elrendezés által biztosított egyenes vonalú sebesség.

 

A belső égésű motorok kezét sem engedik el

Érdekes módon a BMW még nem áll készen arra, hogy hátat fordítson a belső égésű motorral hajtott M3-asnak. Miközben a már 2027-ben érkező elektromos modellről beszélt, van Meel elmondta, hogy a jelenlegi autó 3,0 literes, duplaturbós hathengeres S58-asát Euro 7-es szabványnak megfelelővé teszik, így biztosítva, hogy az elektromos alternatíva mellett továbbra is használható és értékesíthető maradjon.

„Ez egy szép motor, biztosan Euro 7-képessé tesszük, ez meg fog történni. Nem lesz két különböző osztályunk – a piacon a megoldások együtt fognak létezni, amire szükség is van” – jegyezte meg a BMW termékfejlesztési vezetője, Frank Weber.

A BMW 2025-ben készül piacra dobni első Neue Klasse-alapú modelljét. Ez az új modell egy 3-as sorozat méretű szedán lesz, amelyet további öt jármű követ majd, amelyeket a BMW 2027-ig vezet be.

 

Kiemelt kép forrása: BMW

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.