Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Bizarr jövő: 2035-re autonóm nappalikkal fogunk közlekedni? – Képek

S.Rita | 2023.10.20. 01:00

A Japan Mobility Show 2023 előtt a Panasonic előzetesen bemutatta, mit tervez az eseményre. Bemutatói között lesz egy új kerékpárosoknak szánt biztonsági technológia és egy autonóm jármű, amely megmutatja, hogyan nézhet ki a jövő autonóm közlekedése.

 

A Mobile Living Room névre keresztelt koncepció az autonóm járműtechnológiát az otthonunktól elvárt kényelemmel és szórakozással ötvözi. Ami még jobb, hogy a Japan Mobility Show 2023 látogatói be is ülhetnek a koncepciójármű teljes méretű makettjébe – írja a Carscoops.

„A Panasonic csoport alapítása óta szorosan kapcsolódik az emberek életéhez az otthoni készülékek és a lakások révén, hogy minden egyes ember számára jobb életminőséget teremtsen” – mondta Toshihiro Miyamihchi, a Panasonic járműbelső részlegének stratégiai vezetője. „Ezt a tudást felhasználva olyan jövőt hozunk létre, amely megmozgatja az emberek szívét.”

A jármű lényegében egy mozgó terrárium lesz. (Fotó: Panasonic)

 

Furcsa közlekedőedény

A jármű lényegében egy mozgó terrárium lesz emberek számára. Mind a négy oldalán üvegből készült, belül egy L-alakú üléssel, az utasokkal szemben pedig egy átlátszó képernyővel, amely szórakoztatja, miközben haladnak a finoman mozgó járműben. A Panasonic szerint ezek a képernyők nem lesznek érintőkapacitívek, inkább az utasok gesztusaira és szavaira reagálnak majd. Amellett, hogy a járműben ülőkre is figyel, a jármű a körülötte lévő forgalmat, gyalogosokat és kerékpárosokat is észleli majd, és akár a viselkedésüket is megjósolja, hogy mindenki biztonságban legyen. Amellett, hogy autonóm, a Panasonic mobil nappalija elektromos lesz.

A vállalat egy másik demóval mutatja be, hogyan működik ez a biztonsági technológia: egy intelligens közlekedési rendszerrel felszerelt kerékpárral. Ennek segítségével a Panasonic azt reméli, hogy elkerülhetők a veszélyes balesetek olyan területeken, mint például a rossz látási viszonyokkal rendelkező kereszteződések. Egy virtuális bemutató során a résztvevők ismét megtapasztalhatják ezt a technológiát, miközben szimulált baleseteket kerülhetnek el.

A Panasonic ezenfelül bemutatja a jármű-otthon töltési technológiáját is. Az elképzelés szerint a házak és az autók képesek lesznek megosztani az elektromos áramot. Az elektromos járművek képesek lesznek akkumulátorokként működni, képesek lesznek tárolni a hálózatból vagy a ház tetején lévő napelemekből származó energiát, amelyet aztán a vezetéshez vagy a ház áramellátásához lehet majd használni, amikor a nap lemegy, és az áram drágább.

A Panasonic azt tervezi, hogy az október 26. és november 5. között Tokióban megrendezésre kerülő Japan Mobility Show-n mutatja be az összes elkövetkező autóipari technológiáját.

 

Kiemelt kép forrása: Panasonic

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.