Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Üzemanyag árak az égben – Most váltsunk elektromos autóra?

Benedek Attila | 2023.10.25. 02:00

Ha autóvásárlás előtt áll, és aránylag olcsón akarja megúszni a „tankolást”, akkor érdemes szétnézni a villanyautók között. Körkép következik, hogy milyen esetben, mi a „tuti” vétel.

 

Az autósokat több fronton érik a „támadások”, az egyik területet az új négykerekűek árainak elszabadulása jelenti. Közben a járműfenntartás költségei is szépen emelkednek. És még nem lépett életbe a jövő év elejére tervezett, üzemanyag adótartalom-emelés

Ezeknek „köszönhetően”, az átlagembernek esélye sincs az új vagy pár éves autó megvásárlására. A fentieknek tudható be, hogy a 2022 év végén 4 141 267 darabos hazai személyautópark átlagéletkora 2023 őszére 15,6 évessé vált. Ez rekordszintet jelent.

Ha ez nem lenne elég, az üzemanyagárak folyamatos növekedésének megérkezett a másik „eredménye”: látható méretekben csökkent a fogyasztás. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint húsz százalékkal esett a forgalom, 2022 azonos időszakához képest. A kutak viszont – az árak emelkedése miatt – a pénzüknél maradtak. Ebben a helyzetben nem egyszerű új vagy fiatal használt autót vásárolni.

Ha autóvásárlás előtt áll, és aránylag olcsón akarja megúszni a „tankolást”, akkor érdemes szétnézni a villanyautók között. (Fotó: Volkswagen)

 

Az autóvásárlás kulcskérdése

Ezen a terén a legfontosabb, hogy mire és milyen körülmények között használná a vásárló a járművét. Ha ez pontosan körülhatárolható, akkor jöhet a következő lépés. Azaz megnézni, hogy otthon vagy a munkahelyén tudja-e tölteni az elektromos autót.

Ez azért fontos, mert csak a köztéri töltőkre hagyatkozni ma már drága mulatság. Ugyanis az ingyen töltés, azaz a beetetés vagy más néven a beszoktatás időszaka véget ért.

A másik ellenérv, hogy – fenti esetben – a sofőrnek gyakorlatilag az autó töltése köré kell szerveznie az életét. Ez sokszor nem oldható meg, plusz sok idegeskedéssel és szervezéssel jár. Ez enyhülni fog a közeljövőben, lásd a kormány nemrég bejelentett töltőpont telepítési programját. Később pedig a szilárd-test akkuk megjelenése hozhatja el a villámtöltési Kánaánt és a nagy hatótávokat.

 

Az új korszak

Egy ideális világban az eltűnő félben lévő és megvehetetlenné dráguló hagyományos városi kisautók helyére olcsó elektromos kisautók érkeznének. Nem pedig a 2,5-3 tonnás, több tízmillióba kerülő elektromos járgányok, amik általában testes szabadidő-autók.

Úgy látszik, a hagyományos gyártók malmai lassan őrölnek, mert eddig csak pár típus felelt meg a fenti kívánalmaknak. A Dacia Springen kívül, ott volt még a VW e-Up! és ennek a típusnak a Skoda és Seat jelvényes társai. Amíg gyártották őket.

 

C változat

A Citroën nemrég mutatta be az új C3-at, aminek lesz tisztán elektromos kivitele is. A paraméterek mutatják, hogy nem fapados minimál autóról van szó. Az első körben elérhető kivitelhez, akár 320 kilométeres hatótáv, 11 másodperces 0-100 km/órára gyorsulás és jó felszereltség párosul. Plusz a márka alaptulajdonságai sem maradnak el: azaz széria a kényelmes és a rali világbajnokságon (WRC) kifejlesztett rugózási rendszer, amihez jól illenek a szuper kényelmes ülések. Miközben a 113 lóerős autó kívül-belül jól néz ki és gyorsan tölthető (100 kW).

A jövőre elérhető 4 ,01 méteres járgány 23 300 Euróért kerül a vásárlókhoz, azaz 9 millió körüli áron.

A ë-C3 érkezése, villámgyorsan a jóval lentebbi polcra helyezi a Dacia Springet. A Citroën hasonló árért, nagyságrendekkel korszerűbb, gyorsabb, komfortosabb, igényesebb és tágasabb autót kínál. A román villanymasinának a jövőben csak barátibb áron lehet esélye.

Közben a kínaiak sem pihennek, a világ legnagyobb elektromos autó gyártója is megjelent itthon. A BYD belépő modellje 10,9 milliós árral, 95 lóerővel, 4,29 méteres hosszúsággal próbál vevőket szerezni.

A Citroën nemrég mutatta be az új C3-at, aminek lesz tisztán elektromos kivitele is. (Fotó: Citroën)

 

Használtak

Akinél a fenti összeg körül található a lélektani határ, az válogathat a pár éves, használt villanyautók között is. Itt éllovas a VW ID.3, amely pár tízezer kilométeres futással, és kisebb aksival, már 9-9,5 millióért elvihető. Miközben – újonnan és felfrissülve – 19,5 millió az ára.

A Hyundainál, az első generációs Ioniq teljesen elektromos kivitelei, már 5,5 milliótól kaphatók. A fiatalabb Kona pár évesen és kis akkuval, 8,5 milliótól indul. A Kia e-Niro 7,3 milliótól startol.

A használt járművekhez pár fontos megjegyzés. Az első és legfontosabb, hogy egyre több jelenik meg belőlük a piacon. Sok típusnál komoly a használt piaci áresés. Azaz megszűnt az új autó hiányos időszak árfelhajtó és az átvett új autón történő nyerészkedés időszaka. Ezt fokozták a Tesla árcsökkentései, ami jó pár tulajdonos lelkivilágát rendesen összekuszálta. Főleg a legdrágább modelleknél.

A választásnál fontos elem, hogy olvassanak utána az adott típus, típusok lehetséges hibáinak. A szakértő vagy a márkaszerviz által történő átnézés pedig az egyik leglényegesebb lépés.

 

Kiemelt kép forrása: Dacia

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.