Vállalatok

Új taggal bővült a MET Csoport ügyvezetői testülete

NRGreport | 2023.11.02. 10:32

Alexander Alting von Geusau vezérigazgatói tanácsadóként csatlakozik a svájci központú MET Csoporthoz. A szakértő az újonnan létrehozott pozícióban a MET Holding ügyvezetői testület tagjaként közvetlenül Lakatos Benjamin tanácsadója lesz.

 

Alexander Alting von Geusau több mint 25 éves vállalati pénzügyi vezetői tapasztalattal bír, amelyre Ázsiában és Európában tett szert. Nemzetközi tudása jelentős mértékben támogatja majd a MET növekedési stratégiáját.

2003 óta az ING Bank vállalati ügyfelekért és megújuló energiaforrásokért felelős ügyvezető igazgatója volt Londonban, és számos projekt kapcsán kiemelkedő szerepet játszott az energiaátmenettel kapcsolatos fejlesztésekben. Az ING közüzemi szektorért felelős globális vezetőjeként több milliárd eurós hitelezési portfólió kezeléséért felelt, és aktívan irányított sok stratégiai ügyletet nagy közüzemi szolgáltatóknál.

Alexander Alting von Geusau 1997-ben csatlakozott az ING projekt- és strukturált finanszírozás részlegéhez Szingapúrban, majd 1999-től vállalatfinanszírozási területre áttérve az ázsiai közüzemi szektorért felelős vezető lett Hongkongban. Ezt megelőzően 10 éven át vállalati jogászként dolgozott egy nemzetközi jogi irodánál Szingapúrban, Rotterdamban és New York-ban. A hollandiai Leideni Egyetemen szerzett jogi mesterdiplomát.

 

MET Csoport
A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, amelynek tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energetikai eszközök fejlesztésére és működtetésére. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 30 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedési ponton aktív. A MET jelentős tapasztalattal bír a zöld (megújuló) és a rugalmassági (kiegyenlítő) energetikai eszközök üzemeltetésében, így a lehető legszélesebb körben támogatni tudja az energiaátmenetet. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2022-ben 41,5 milliárd euró volt. A kereskedett gázmennyiség 109 milliárd köbméter volt, míg a kereskedett árammennyiség 67 terawattóra (TWh).
  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.