Mobilitás

Szuperolcsó Tesla jöhet Németországból – Jól hangzik a tervezett ár

Devenyi Dalma | 2023.11.09. 02:00

Bennfentes források szerint a Tesla azt tervezi, hogy a közelgő 25 000 eurós elektromos modelljét németországi üzemében gyártja. Bár az autógyártó nem tett hivatalos nyilatkozatot, a belépőszintű elektromos autót a világ több gyárában is gyárthatják, a korábbi hírek szerint India és Mexikó a lehetséges helyszín.

 

A Tesla németországi üzeme a Berlin melletti Grünheidében található, és jelenleg a Model Y-t gyártja, amely a legkelendőbb elektromos autó Európában – írja a Carscoops. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója állítólag november 3-án, a „Giga Berlin” telephelyén tett látogatása során osztotta meg a gyár dolgozóival az új jármű helyi gyártásának hírét.

A Reuters szerint egy meg nem nevezett, „az ügyet ismerő” forrás megerősítette Musk kijelentését, de arról nem adott tájékoztatást, hogy mikor kezdődik meg a gyártás.

Az új, megfizethető árú elektromos autóval kapcsolatos pletykák már évek óta keringenek az interneten, de a Tesla még nem rögzítette a debütálás időpontját. A legfrissebb hírek szerint a vállalat most közelebb került egy innovatív technológiához, amely csökkentheti a gyártási költségeket azáltal, hogy az autó alvázának nagy részét egyetlen darabból öntik. Beszállítói információkból nemrég kiderült, hogy a Tesla 2030-ig 4 millió darabot szeretne gyártani a készülő járműből, ezzel 20 millió járműre növelve a teljes kiszállításait ugyanerre az időpontra.

 

A Tesla németországi dolgozói emelést és rengeteg művészetet fognak kapni

A pénteki találkozóról készült rövid videón, amelyet az X-re töltöttek fel, Elon Musk látható, amint megköszöni a Tesla összes Grünheide-i alkalmazottjának a kemény munkát, amelyet a világ egyik legjobb gyárának nevez. A Tesla vezérigazgatója egy külön bejegyzésben saját X-fiókján jelentette be, hogy a „Giga Berlin” összes betonfala művészeti alkotásokkal lesz borítva.

Az október 30-i héten a gyár vezetősége bejelentette, hogy novembertől 4%-os béremelést kap a 11 000 dolgozó. Ez a lépés a szakszervezetek nyomására történt, akik szerint a Tesla németországi dolgozói a tavalyi 6%-os emelés ellenére is az iparági átlag alatti fizetést kapnak. A Wall Street Journalnak nyilatkozó bennfentesek elárulták, hogy a Tesla decemberben 1500 eurós bónuszt fizet a német dolgozóknak, és 2024 februártól további 2500 eurós éves béremelést tervez.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.