Mobilitás

F1-es autóval és villanymotor-gyártással ünnepli 30. születésnapját az Audi Hungária

Benedek Attila | 2023.11.26. 01:00

November elején nagyszabású ünnepségen emlékeztek meg arról, hogy az Audi gyára már három évtizede működik Győrben.

 

Az Audinak a hazai terjeszkedése, más vonalon is hozott eredményeket: a bajorok sikerei ösztönözhették a Mercedest és a BMW-t is, hogy Magyarországon létesítsen gyárat. A hosszabb távon jelentkező eredménytől térjünk vissza a kezdetekhez, azaz oda, ahonnan indult az Audi hazai üzeme.

A hajdani Rába csarnokot 1993-ban vásárolta meg a bajor vállalat, a termelés 1994-ben indult. A fejlődés töretlen volt, mert fokozatosan bővült az Audi Hungária, amely jó ideje már a világ legnagyobb motorgyára. A termék, ami igazán feltette Győr nevét a térképre, az a TT volt. A csak Magyarországon gyártott sportkocsinak az utolsó példánya, november 13-án gördült le a szerelőszalagról.

Lényeg, hogy az Audi komoly ünnepséget szervezett a harmincéves évforduló alkalmából, ahol elismerték a dolgozók munkáját. Többen is jelen voltak a rendezvényen azon kollégák közül, akik már az indulás óta a négykarikás márkánál dolgoznak. Az ünnepség színvonalát jelezte, hogy jelen volt Oliver Blume, aki a VW csoport igazgatótanácsának az elnöke!

November elején nagyszabású ünnepségen emlékeztek meg arról, hogy az Audi gyára már három évtizede működik Győrben. (Fotó: Audi)

 

F1-es autó és villanymotorok

A nagyszabású rendezvényre elhozták az Audi F1-es demo autóját, ami jó pár F1-es versenyen is látható volt. A piros autó már átvezet az új korszakba, amelyben a villamosításé lesz a főszerep. Ezen a téren is történtek fajsúlyos bejelentések.

A legfőbb, hogy elindult az Audi és a Porsche gyártmányokban használt elektromos hajtás modulok gyártása. Ez logikus folytatása annak a villanymotor gyártási tevékenységnek, ami 2018-ban kezdődött Győrben.

Az Audi és Porsche által használt elektromos padlólemezen (PPE) alapuló autók kapják meg azokat a motorokat, amelyeknek az álló része 28, a forgórésze pedig 15 munkafázis során készül el. A szállításra kész terméket, a teljesen összeszerelt hajtásmodul jelenti. Ezekből napi kétezret gyártanak Győrben, a legelső négykarikás autó, amibe beszerelik, az a Q6 e-tron quattro lesz. Ennek a típusnak a műszaki alapjaira épül a tisztán elektromos hajtással készülő Porsche Macan. Az itt gyártott hajtáselemek bekerülnek még a Porsche 718 Cayman és Boxster típusok következő generációjába is. Ezeknek az autóknak elviekben már utakon kellene lenniük – de a működtető programjuk fejlesztésének a késése miatt – csak jövőre kerülnek a szalonokba.

A lényeg, hogy a napi 2000 elektromos motor előállítása új színt visz a győri vállalat életébe, ami jól kiegészíti az autók gyártását és a kutatás-fejlesztést is.

A nagyszabású rendezvényre elhozták az Audi F1-es demo autóját, ami jó pár F1-es versenyen is látható volt. (Fotó: Audi)

 

Kiemelt kép forrása: Audi

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.