Mobilitás

A Northvolt olyan akkumulátorcellát fejlesztett ki, amely megváltoztathatja az elektromosautó-ipart

S.Rita | 2023.11.27. 02:00

Bár az elektromos járművek vezetés közben sokkal kevesebb szennyező anyagot bocsátanak ki, mint a belső égésű járművek, az akkumulátorok alapanyagainak bányászata még mindig szén-dioxid-intenzív folyamat lehet. A svéd Northvolt azt állítja, hogy kifejlesztett egy új cellakémiát, amely kevésbé támaszkodik egzotikus anyagokra.

 

Sajnos a vállalat szerint nátrium-ion akkumulátor cellái még nem állnak készen az autók számára, de dolgoznak rajta – írja a Carscoops. Elárulták azt is, hogy 160 wattóra/kilogramm sűrűségükkel az akkumulátorok ideálisak a megújuló energia tárolására.

Összehasonlításképpen, ez az energiasűrűség valamivel jobb, mint a CATL és a BYD lítiumvas-foszfát (LFP) cellái, de elmarad attól, amit a lítium-ion akkumulátorok képesek nyújtani. A Tesla 4680-as cellája például állítólag kilogrammonként akár 296 wattórányi energiasűrűséggel rendelkezik.

Bár az elektromos járművek vezetés közben sokkal kevesebb szennyező anyagot bocsátanak ki, mint a belső égésű járművek, az akkumulátorok alapanyagainak bányászata még mindig szén-dioxid-intenzív folyamat lehet. (Fotó: Canva)

 

Nagy remények

Az igazán lenyűgöző azonban az, hogy az akkumulátorok olyan bőségesen rendelkezésre álló anyagokból készülnek, mint a vas és a nátrium. A Northvolt szerint ez költséghatékonyabb és biztonságosabb is, mint a már forgalomban lévő nikkel, mangán és kobalt (NMC) vagy vasfoszfát (LFP) vegyületek.

„A világ nagy reményeket fűz a nátrium-ionhoz, és nagy örömmel mondhatom, hogy olyan technológiát fejlesztettünk ki, amely lehetővé teszi annak széles körű elterjedését az energiaátállás felgyorsítása érdekében” – mondta Peter Carlsson, a Northvolt vezérigazgatója. „Ez fontos mérföldkő a Northvolt piaci jelenléte szempontjából, de az ilyen akkumulátortechnológia a globális fenntarthatósági célok eléréséhez is kulcsfontosságú, mivel az elektrifikációt világszerte költséghatékonyabbá, fenntarthatóbbá és elérhetőbbé teszi.”

A svéd vállalat szerint a kutatási partnerével, az Altrisszel közösen kifejlesztett nátriumion-akkumulátor egy Prussian White-nak nevezett anyagtól függ, amelyet a tervek szerint elsőként iparosítanak erre a célra. Az eredmény egy olyan cella, amelyet olcsó előállítani, és magas hőmérsékleten is biztonságos, ami vonzóvá teszi a világ melegebb részein. A Northvolt elmondása szerint a jövőben egy nagyobb sűrűségű cella kifejlesztésén dolgozik, amely ideális lesz autóipari alkalmazásokhoz.

„A nátriumion-technológiánk biztosítja a szükséges teljesítményt ahhoz, hogy az alternatív akkumulátoroknál hosszabb időtartamú energiatárolást tegyen lehetővé, alacsonyabb költségek mellett, és ezáltal új utakat nyisson a megújuló energiatermelés bevezetéséhez” – mondta Carlsson. „A nátrium-ionban rejlő potenciál már önmagában ezen a piacon is óriási hatással lesz a globális villamosítás felé vezető úton.”

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.