Mobilitás

A Tesla Cybertruck vizes terepen is félelmetesen meggyőző – videó

Devenyi Dalma | 2023.11.27. 02:00

A Tesla Cybertruckot a hónap végén kezdik el szállítani, de mielőtt az első ügyfelek birtokba vehetnének egyet, egy előszériás példány rövid kirándulást tehetett a tengerparton. A TikTok-ra felkerült egy videó, amelyen a járművel a tengerparton „pancsolnak”.

 

A felvételt a texasi Port Aransasban forgatták a videót készítő TikToker, @fastkitkat szerint – írja a Carscoops. Ez azt jelenti, hogy a Cybertruck sós vízbe hajtott a Mexikói-öböl mentén. Ami még fontosabb, hogy ki is hajtott belőle.

A helyszín mintegy négy órányira délre található onnan, ahol a Tesla Gigafactory épülni fog. Az nem világos, hogy egy Tesla-alkalmazott miért döntött úgy, hogy a teherautót éppen oda viszi.

@fastkitkat

♬ original sound – KathiS🌺

Akár csak szórakozásból, akár azért, hogy teszteljék, van-e szivárgás, vagy egyszerűen csak azért, hogy a szállítások megkezdése előtt a kamerának mutogassák magukat, a videó érdekes betekintést nyújt a Cybertruck képességeibe. Ráadásul emlékeztet a Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak a teherautóról szóló korábbi bejegyzéseire is, és arra a felvetésére, hogy az képes lesz a vízen „lebegni”.

Musk azt is hozzátette, hogy a teherautó képes lesz csónakként is működni, és utasokat szállítani „folyókon, tavakon és még olyan tengereken is, amelyek nem túl háborgóak”, néhány tengerészmérnöknek azért ez valószínűleg migrénes fejfásjást okozott…

Szerencsére ennek a Cybertruck sofőrje nem próbálkozik ezzel, csak az autó kerekeit mártja a vízbe. Ahogy a Teslarati rámutat, a tesztnek lehet némi tényleges jelentősége a vásárlók számára, mivel a parton való autózás viszonylag népszerű a teherautó- és SUV-tulajdonosok körében. Ez a videó azt sugallja, hogy a teherautó elég könnyű ahhoz, hogy rozsdamentes acél karosszériája és nehéz akkumulátorai ellenére is részt vegyen az effajta szórakozásban, mivel a legtöbb vízparton 10 000 font (4536 kg) súlykorlátozás van érvényben.

@fastkitkat

♬ original sound – KathiS🌺

 

A sorozatgyártású Cybertruckról a november 30-ra tervezett átadási eseményen tudhatunk meg többet. A Not A Tesla App értesülései szerint a vállalat mindössze 10 példányt szállít majd a rendezvényen a teherautóból, és akár 2025-ig is eltarthat, mire a jármű gyártása teljes gőzzel beindul.

 

Kiemelt kép forrása: Tesla

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.