Mobilitás

A szupergyors elektromos komp környezetbarát alternatívát kínál az autókkal szemben

K. Lili | 2023.11.28. 02:00

A tiszta és gyors tömegközlekedést lehet az egyik hatékony megoldás a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. A vízi utakkal rendelkező városok számára a svéd high-tech komp környezetbarát alternatívát kínál a városban feltorlódó forgalommal szemben.

 

A Candela elektromos hajógyártó új P-12-es hajója a fejlesztők reményei szerint a vízi közlekedés új korszakát hozza el – írja az Euronews. A héten bemutatott komp működése minimális zajjal jár, és különlegessége, hogy több mint egy méterrel a víz felett siklik.

„Ez egy valódi előrelépés – állítja Erik Eklund, a Candela kereskedelmi hajókkal foglalkozó részlegének vezetője. – Az energiamegtakarítás, amit a hordszárnyakon való közlekedés révén érünk el, biztosítja számunkra a szükséges sebességet és hatótávolságot ahhoz, hogy akkumulátorokkal működhessen a rendszer.”

 

Gyorsabb és energiatakarékosabb

A hajót 30 utas szállítására tervezték, és maximális sebessége 30 csomó (56 km/óra), ami lényegesen gyorsabb, mint más elektromos személyszállító kompoké. Ezt a szénszálas szárnyakkal éri el, amelyek kiemelik a hajót a vízből, csökkentve ezzel a légellenállást. A Candela szerint technológiája 95 százalékkal csökkenti az egy utaskilométerre jutó energiát azokhoz a dízelhajókhoz képest, amelyek jelenleg a Balti-tengerbe nyúló, több tízezer szigetből és szirtekből álló stockholmi szigetvilágban szállítják az utasokat. További előnye, hogy a hajó mentesül a stockholmi 12 csomós sebességkorlátozás alól, mivel nem csap hullámokat.

A P-12-es még tesztelés alatt áll, de egy kilenc hónapos kísérleti projekt keretein belül 2024 júliusában már forgalomba áll Stockholm Ekero külvárosa és a városközpont között. A komp 55 percről 25 percre csökkenti az utazási időt Elkeróból a hagyományos tömegközlekedéshez képest.

A vállalat a szabadidős elektromos szárnyashajók bevezetéséből levont tanulságokra kíván építeni. A fedélzeten a mérnökök finomhangolják a szárnyashajókat, amelyeket egy számítógép másodpercenként 100-szor szabályoz, hogy ellensúlyozza a tenger viszontagságait és a hullámok káros hatásait. A hajó akár kétméteres hullámok között is képes közlekedni.

 

A vízi tömegközlekedés villamosítása lehet a megoldás a tömegközelekedés népszerűbbé tételére. (Fotó: Canva)

 

Hol használhatnák még a tömegközlekedésben?

A Candela reméli, hogy Stockholm mellett olyan városok, mint San Francisco, New York és Velence is beszállnak majd a vízi tömegközlekedés villamosításába. Gustav Hemming, a stockholmi regionális igazgatótanács alelnöke szerint Svédország fővárosa érdekelt a változtatásban.

„A stockholmi régióban célunk a vízi tömegközlekedés kiterjesztése, mert úgy gondoljuk, ez az egyik kulcsa a tömegközlekedés vonzóbbá tételének” – nyilatkozta Hemming.

A stockholmi régióban 2022-ben mintegy 6,2 millió – hajóutat tettek meg tömegközlekedéssel. Bár a hajóforgalom továbbra is csak kis részét teszi ki a teljes tömegközlekedési rendszernek, a COVID-19 járvány óta ez a leggyorsabban növekvő tömegközlekedési mód.

„Az útjaink zsúfoltak, de új utakat építeni nagyon drága és nem túl környezetbarát. De itt van előttünk a tradicionális infrastruktúránk, a víz, ahol nincs torlódás.” – mondta Hemming.

A szárnyashajók használata a légellenállás csökkentésére nem újdonság. A hajótervezők már több mint egy évszázada kísérleteznek a technológiával, de a költségek és a karbantartási problémák megakadályozták a széles körű elterjedést. Az új, könnyű szénszálas anyagoknak köszönhetően azonban a technológia visszatért az elit vitorlázás köreibe. A hatékony elektromos motorok és a hagyományos üzemanyagok magas költségei miatt a tömegközlekedésben való használata is újjászületőben van.

„Tudjuk, hogy a tengeri hajók gyakran energiafalók, és a mai akkumulátorok korlátozott energiasűrűsége akadálya lesz a tengeri flotta villamosításának – hangsúlyozza Arash Eslamdoost, a göteborgi Chalmers Műszaki Egyetem alkalmazott hidrodinamika docense. – Itt lép be a képbe a hordszárnyas rendszer, mint radikális megoldás a korlátozott fedélzeti elektromos energia maximális kihasználására.”

A városi utak zsúfoltak, de új utakat építeni nagyon drága és nem túl környezetbarát. (Fotó: Canva)

 

A hajózás megérett a változásra

Világszerte számos elektromos szárnyashajtású, személyszállító komphajó van tervezés vagy fejlesztés alatt. Az Egyesült Királyságban az Artemis Technologies bejelentette, hogy egy teljesen elektromos szárnyashajó üzemeltetését tervezi Észak-Írországban, Belfast és Bangor között. A projekt valószínűleg jövőre fog megvalósulni.

Robin Cook, a Svéd Közlekedési Ügynökség munkatársa szerint a tengeri hajózás ágazata megérett a változásra, különösen a rövid távú járatok esetében. Hangsúlyozta, hogy az állami infrastruktúrának lépést kell tartania a legújabb fejlesztésekkel, sőt ösztönzően kell hatni rájuk.

A vízi közlekedés villamosításának egyik fontos állomása, amikor a hajók a szárazföldi áramellátás révén csatlakoznak a kikötőkhöz – mondta Cook. – A kikötők nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy rendelkezésre álljon az infrastruktúra ezekhez a csatlakozásokhoz.”

 

Kiemelt kép forrása: Candela

  K. Lili
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.