Mobilitás

Egészen elképesztő: 1,9 millió kilométer van ebben a Tesla Model S-ben

S.Rita | 2023.12.10. 01:00

A Cybertruck nemrégiben történt bemutatása az éveken át tartó ígérgetések és késedelmek után történelmi pillanat volt a Tesla számára. A világ másik felén, Németországban azonban egy újabb mérföldkőnek számító Tesla-pillanatra várnak. Hansjörg von Gemmingen-Hornberg Tesla Model S-je nemsokára átlépi a hihetetlen 2 millió kilométert.

 

Mire ezt a bejegyzést olvassa, Gemmingen-Hornberg átlépi az 1,9 millió km-es határt, és az alábbi videóban elmagyarázza, hogy mi minden történt, amíg eljutott odáig – írja a Carscoops.

A Carscoops korább írt egy 1966-os Volvo P1800-asról, amelyet a néhai Irv Gordon újonnan vásárolt, és amellyel 5,23 millió kilométert tett meg, mielőtt 2018-ban elhunyt. Irv kupéjának mindössze két motorcserére volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a futásteljesítményt, de a megakilométeres Model S P85 már 13 motort fogyasztott el, és már a negyedik akkumulátorcsomagjánál tart, hogy megtehesse a távolság alig több mint egyharmadát.

És ez nem azért van, mert Gemmingen-Hornberg vakmerően hajtja. Azt állítja, hogy a mindennapi használat során soha nem lépi túl a 100 km/h-t, annak ellenére, hogy egy olyan országban él, amely arról híres, hogy egyes útjain nincs sebességkorlátozás, és az akkumulátorokat 15-70 százalék között tölti.

Ez a fajta lelkiismeretes hozzáállás a töltéshez azt jelenti, hogy a jelenlegi akkumulátora 150 000 kilométer után mindössze 8 százalékkal romlott le, és a hatótávolsága 400 kilométer. Mielőtt kicserélték, a legutóbbi akkumulátor annyira lemerült, hogy csak 260 kilométer vezetésre elegendő energiát tudott volna biztosítani.

Gemmingen-Hornberg nem taxisofőr, csak egy átlagpolgár, aki 2014-ben vásárolta használt autóként a Model S-t, mindössze 30 000 kilométeres futásteljesítménnyel, és sokat autózik. És nem csak Európában vezet. Járt már Marokkóban, sőt Kínában is (igaz, oda inkább szállította, nem „lábon” ment vele), és az autó egy évtizede tartó birtoklása alatt hatalmas változásokat tapasztalt a töltők elérhetőségében szerte a világon.

A Model S nem Gemmingen-Hornberg egyetlen Teslája. Egy eredeti Tesla Roadster is a tulajdonában van, de az „alig” futott, mindössze 735 000 kilométert tett meg.

Bár a Model S-nek több nagyobb műtétre is szüksége volt ahhoz, hogy elérje ezt a hatalmas futásteljesítményt, ez még mindig lenyűgöző teljesítmény, különösen egy ilyen korai modell esetében. És az a tény, hogy több mint 402 000 kilométer van benne egy akkumulátorral, sokkal figyelemreméltóbb, mint az, hogy azt mondjuk, négy darabra volt szüksége. Gemmingen-Hornbergnek volt néhány problémája az olyan funkciókkal, mint az infotainment rendszer, de összességében az autó hihetetlenül rendben van, még a bőr is alig mutat kopást.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.