Mobilitás

Ez a start-up mindössze 8 óra alatt alakítja át benzines autóját elektromossá

S.Rita | 2023.12.11. 02:00

A vadonatúj elektromos autó ára gyakran az egyik legfőbb elriasztó tényező a zöldebb, fenntarthatóbb választást kereső autótulajdonosok számára. De mi lenne, ha ahelyett, hogy új elektromos járműre költene, amit nem engedhet meg magának, megtarthatná jelenlegi autóját, és mégis zöld maradna?

 

A fosszilis üzemanyagot fogyasztó járművek akkumulátoros meghajtásúvá alakítása nem új koncepció, az elvet még a régi autókra is alkalmazzák, hogy alkalmassá tegyék őket a modern, környezettudatos korszakban való használatra. A folyamat azonban nehézkes lehet, a meglévő vállalatok két héttől hat hónapig terjedő időt javasolnak egy belső égésű motoros gépkocsin a szükséges munkálatok elvégzésére.

Egy újszerű munkafolyamat és akkumulátorkonstrukció segítségével egy németországi start-up vállalkozás, az e-Revolt most úgy véli, hogy akár nyolc órára is le tudja csökkenteni az ügyfelek várakozási idejét.

Ráadásul a legnagyobb autógyártók akár 42 különböző modelljét – köztük a Volkswagen Golf és Polo, az Audi A3 és a Seat Leon – is át tudja alakítani egy egyméretű készlettel. Ez sokak számára talán túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de az e-Revolt az átalakítási folyamathoz való hozzáállása már a kezdetektől fogva más pályára állította a céget, mint más, a területen tevékenykedő, méretnövelésre törekvő vállalatok.

„Ez egy termelés. Ez azt jelenti, hogy el kell gondolkodni azon, hogyan lehet gyorsabban és egyszerűbben elvégezni, és így tovább. De ez csak akkor működik, ha nagy volumenű, mert mindezek kifejlesztésébe rengeteg munkát és pénzt kell előzetesen beletenni. Később időt és pénzt lehet megtakarítani. De ez a különbség: komoly megoldásra van szükség” – mondta Rolf Behling, az e-Revolt ügyvezető igazgatója és műszaki vezetője az Euronews Nextnek.

A vadonatúj elektromos autó ára gyakran az egyik legfőbb elriasztó tényező a zöldebb, fenntarthatóbb választást kereső autótulajdonosok számára. (Fotó: Canva)

 

Mi a titok?

Hogyan működik, és miért ilyen rövid az átfutási idő a meglévő megoldásokhoz képest?

„Kivesszük a belsőégésű motort, és van egy vázunk, amely a motor régi pontjait használja. És így könnyedén kicserélhetjük csak a motort az új vázzal és az alkatrészekkel. És ezért vagyunk sokkal gyorsabbak, mint egy egyedi megoldás. Tehát a váz a gyorsaságunk legnagyobb oka” – magyarázta Timo Walden, az e-Revolt projektvezetője és a vállalat egyik első befektetője.

A vállalat szerint a folyamat általában átlagosan körülbelül egy napot vesz igénybe, amely magában foglalja a régi motorblokk kiszerelését az autóból, és annak szabadalmaztatott akkumulátor-technológiával és motorkerettel való cseréjét, valamint a jármű teljes digitalizálását.

A munka elvégzése 12 000 és 15 000 euró közötti összegbe kerül, és ez az ár sok olyan fogyasztó számára jelenthet némi megnyugvást, akiknek jelenleg nem áll módjukban új elektromos autót vásárolni.

Bár a sebesség kulcsfontosságú az átalakítási folyamat skálázhatóvá tételéhez, az e-Revolt ásza az, hogy képes a gyártáshoz igazodni. Míg a jelenlegi beállítások egy sor konkrét autómárka modelljéhez igazodnak, a csapat szerint képesek megfelelni annak a kihívásnak, ha egy ügyfél egy teljesen más járművet szeretne utólagosan felszerelni.

„Nincs egyetlen megoldás, ami azt jelenti, hogy ez egy adott járműre vagy járműcsoportra működik. Ha pedig új járművet kapunk, akkor újra át kell gondolni, hogy mit kell megváltoztatnunk” – mondta Behling, aki korábban szoftvermérnök volt.

De miért érdemes egyáltalán egy régi autót átalakítani, és vajon az emberek fogékonyak-e arra az ötletre, hogy meghosszabbítsák jelenlegi autójuk élettartamát?

„Azt mondanám, hogy az emberek 95 százaléka nagyon pozitívan áll hozzá. Beszélnek velünk, és azt mondják: „Oké, ez nagyszerű. Ez egy jó ötlet. Nincs szükség új erőforrásokra. Újra fel lehet ezt használni”. Néhányan azt mondják: „Igen, nagyon jó. Második autónak tökéletes lesz” – mondta Behling.

A fizető közönség talán jó ötletnek tartja egy autó újrafelhasználását és frissítését, de a másik lehetséges akadály maguk az autógyárak, amelyek közül sokan arra törekszenek, hogy az elektromos autó modellek szélesebb választékát tervezzék és állítsák elő.

 

A körforgásos gazdaság támogatása

Hogyan reagálnak a piaci szereplők arra, ha azt hallják, hogy az eredeti, saját tervezésű motorokat és alkatrészeket kiszerelik és kidobják az autókból, és újakat tesznek be helyettük?

„Általában megértik, hogy az ötlet jó, de attól függ, hogy kivel beszélgetünk. Ha az értékesítőkkel beszélsz, nekik nem tetszik, mert új autót akarnak eladni. De ha mondjuk az autógyártókkal beszélsz, akkor tetszik nekik az ötlet, mert azt mondják, hogy természetesen a körforgásos gazdaság számukra nagyon fontos kérdés” – mondta Behling.

Miközben a világ az éghajlati válság hatásaival küzd, az autógyártók számára is erős motivációt jelent, hogy a környezetszennyező, belső égésű autók elleni megoldás részeként tekintsenek rá.

„Azt hiszem, van mód arra, hogy a jövőben talán együtt tudjunk működni, mert a vállalatok tudják, hogy az igazi megoldás nem az, hogy minden alkalommal eldobjuk az autót. Tehát az autónak fenntarthatónak kell lennie; nem csak a fenntarthatóságot kell megcéloznia, hanem valóban fenntarthatónak kell lennie, hogy az autót a körforgásos gazdaságban használjuk, és a jövőben esetleg új akkumulátorral vagy mással fejleszthetjük” – mondta Walden az Euronews Nextnek.

A járművek életciklusának fenntartható módon és a körforgásos gazdaságot szem előtt tartva történő meghosszabbítása olyan mozgásteret biztosít egy olyan kkv-nak, mint az e-Revolt, amivel a legtöbb nagy autógyártó nem rendelkezik. Az e-Revolt által átalakított autók jelenlegi akkumulátor-élettartama 250-300 km-es becsült hatótávolságot biztosít egy feltöltéssel, de a fejlesztés folyamatban van, hogy ezt a teljesítményt tovább javítsák.

„Ez egy pozitívum, mert az autóink vagy a megoldásaink modulárisak. Így ha például egy nap megjelenik egy jobb akkumulátor, nincs szükségünk arra az időre – két-három évre vagy még hosszabb időre -, amire egy normál OEM-nek [eredeti berendezésgyártónak] szüksége van ahhoz, hogy ezt az új akkumulátort az autóba helyezzük. Azt tudjuk mondani, hogy „oké, ha ki akarja cserélni, akkor ki tudjuk cserélni az új akkumulátorra”. Tehát minden, minden alkatrész kicserélhető egy másik alkatrészre” – tette hozzá Walden.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.