Fenntarthatóság

Változás januártól! Hasznos tudnivalók a kötelező visszaváltási rendszerről

Erbszt Adrienn | 2023.12.15. 02:00

Január elsejétől indul a kötelező visszaváltási rendszer a 400 négyzetméternél nagyobb eladótérrel rendelkező, döntő részben élelmiszer-értékesítéssel foglalkozó üzletekben. A döntés előreláthatóan jelentős változást fog eredményezni a fogyasztói szokásokban, a boltok hulladékgazdálkodási rendszerében, de a gyártási folyamatokban is. A kötelezően visszaváltási díjas termékek csoportjába került a tej- és tejalapú italtermékek kivételével minden, egy deciliter és három liter közötti űrtartalmú üveg-, fém- és műanyag palackos/dobozos italtermék. Cikkünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy maguk az üzletek hogyan készülnek fel az új rendszerre és milyen nehézségekre számíthatnak a fogyasztók a visszaváltási folyamat kapcsán.

 

A visszaváltott hulladék mennyisége komoly kihívást jelent mindenki számára

A visszaváltást gépi úton, automatákkal kell biztosítani a lakosság számára. Azok az üzletek, ahol visszaváltási kötelezettség van érvényben, az automaták segítségével fogják a palackokat összepréselni, hogy azok a lehető legkisebb helyet foglalják el addig, amíg a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. az elszállításukat megszervezi.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila lapunk megkeresésére elmondta, hogy üzleteikben eddig is működtek üvegvisszaváltó automaták, de ezeknek a gépeknek a nagy részét lecserélik, annak érdekében, hogy alkalmasak legyenek az egyutas és kétutas üvegek, illetve a PET palackok visszaváltására.

Az úgynevezett egyutas palackok elszállításáért a MOHU felelős, ezeket a csomagolóanyagokat az automata minden esetben összepréseli/összetöri. Az elszállítással kapcsolatban Fodor Attila úgy fogalmazott:

„Az elmúlt időszakban kiváló és rendszeres volt a párbeszéd az automaták üzemeltetéséért és az elszállításért felelős MOHU-val, így amennyire lehetett, felkészültünk az új visszaváltási rendszer januári bevezetésére.”

Nehézséget jelenthet majd az új rendszer működésében az eddigi visszaváltáshoz képest sokszoros mennyiség, hiszen egyes üzletekben egy nap akár tízezer palack is eladásra kerül. Eddig csak nagyon elenyésző számú palack visszaváltására volt lehetőség – bizonyos boros, sörös és szörpös üvegekre például – most ennek többszörös mennyiségére kell a boltoknak felkészülnie és ez nagy terhelést fog jelenteni az üzleteknek.

Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője lapunknak úgy nyilatkozott, hogy üzleteiknek nincsenek olyan szabad tárolási kapacitásai, amelyek nagy mennyiségű szelektív hulladék tárolására alkalmassá tennék őket, főleg abban az esetben, ha az elszállítás nem történik meg időben.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója (Fotó: Linkedin / MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft.)

 

Csak az ép palackokért jár vissza pénz

A vásárlási folyamat a fogyasztók számára nagyjából ugyanúgy fog történni az újonnan meghatározott, kötelező visszaváltási rendszerbe sorolt termékcsoportok esetén is, mint az eddig visszaváltható termékeknél. A vásárlást követően a blokkon szerepelni fog az 50 forintos plusz költség, ezt az összeget a visszaváltást követően a fogyasztó visszakapja. Az automata a visszaváltott palackokért járó összeget blokkon nyomtatja ki a vevő számára, aki azt az üzletben vagy levásárolja, vagy a pénztárnál visszakapja. A tervek szerint a jövőben arra is lesz lehetőség, hogy banki utalással térítse vissza az automata a visszaváltott palackokért járó díjat, de jótékony célra is felajánlhatjuk majd az összeget az automatán keresztül.

Nagyon fontos, hogy az eddigi PET palack kezeléssel ellentétben, az üres termékcsomagolást nem szabad összenyomni a visszaváltást megelőzően, hanem épségben kell az automatába tenni, hiszen az csak a jól olvasható vonalkód beazonosításával tudja azt befogadni.

Mindez természetesen némi nehézséget fog jelenteni a lakosság számára, hiszen nagyobb helyet foglal majd a visszaváltásra otthon tárolt hulladék, továbbá a boltba történő visszavitelt is szokássá kell tenniük a fogyasztóknak.

 

Többlet munkaerő igény és áremelkedés is várható

Az automatákat az eddigiekhez képest többször kell majd üríteni a megnövekedett visszaváltási igény miatt, ez pedig valószínűleg nagyobb terhet ró januártól a bolti dolgozókra.

Elképzelhető, hogy egyes üzleteknek plusz munkaerőre is szüksége lesz, hogy a folyamat gördülékenyen működhessen.

Munkaerő többletköltséget eredményezhet az automaták gyakoribbá váló leürítése, megfelelő kezelésük, a tárolás szervezése és a palackok összenyomása során kifolyt tartalom takarítása is. Vannak, akik az érintett termékek drágulásától is tartanak, hiszen lesznek a gyártókra vonatkozó új költségek, például a kötelező visszaváltást jelző címke legyártása.

 

Egy termék – két vonalkód

A fogyasztók kétféle vonalkód egyidejű jelenlétére számíthatnak az átmeneti időszak alatt, hiszen a még nem kifutott, régi címkés termékek és az új visszaváltási díjas termékek is egyszerre lehetnek majd megtalálhatóak a polcokon. Ez teremthet kisebb zavart a fogyasztóknál, illetve vannak, akik visszaélésektől is tartanak. Többek között attól, hogy a régi címkés termékekre hamis visszaváltós vonalkód kerül, amellyel aztán jogtalanul juthatnak hozzá az 50 forintos visszaváltási díjhoz.

Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője (Fotó: SPAR Magyarország)

 

Nagy fennakadásokra senki sem számít

A lapunk által megkérdezett három üzletlánc – a SPAR, a CBA és a Tesco – egyetértett abban, hogy fennakadásokra az első hónapokban nem kell számítani, mivel maga a DRS rendelet még csak 2 hónapja lépett hatályba, a gyártóknak pedig sok esetben legalább fél évre van szükségük az új vonalkóddal és logóval ellátott termékek legyártásához. Fodor Attila, a CBA részéről a várható fogyasztói magatartás kapcsán elmondta:

„Nem számítunk a koronavírus járvány során tapasztalt, rohamszerű vásárlási hullámokra üzleteinkben. Egyes hírek hatására természetesen kisebb keresletnövekedés várható, főleg az új rendszer indulásakor, illetve a régi, visszaváltási díj nélküli termékek kifutásakor.”

A SPAR kommunikációs vezetője arra hívta fel figyelmünket, hogy a lakosságnak megfelelő forrásokból kell tájékozódnia a leendő rendszerről, hiszen a sajtóban terjengő, ellentmondásos információk sokszor összezavarják a vásárlókat, akik közül egyre többen elkezdték már gyűjteni a PET palackokat, annak ellenére, hogy az új, visszaváltási díjas termékek még forgalomba sem kerültek.

„Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagságával karöltve készítünk kommunikációs anyagokat, amelyekkel tájékoztatni kívánjuk a vásárlókat arról, hogy milyen palackokat hozhatnak vissza, és milyenekért nem jár visszaváltási díj. Természetesen ezekkel az információkkal saját kollégáinkat is ellátjuk, hisz ők lesznek azok, akikhez a vásárlók legelőször fordulnak majd a kérdéseikkel.” – tájékoztatta lapunkat Maczelka Márk.

Az új visszaváltási rendszer kapcsán az üzletek részéről egyetértést tapasztaltunk abban, hogy a folyamat hosszú átmeneti ideje miatt, lesz lehetőség az esetleges hibákat kijavítani és nagyjából gördülékenyen átállni az új rendszerre. A januárban induló folyamat hátterében egyértelműen környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok állnak, hiszen eddig nagyon rossz arányban hasznosultak ezek a típusú, nagy mennyiségben értékesített csomagolóanyagok.

Egyes számítások alapján jelenleg mindössze a PET és alumínium palackok harmada kerül újrahasznosításra. Az új rendszerrel ezt az arányt 90-95%-ra szeretnék emelni.

Ennek megfelelően alakították ki az érintett termékek visszaváltási díját. Arra számítanak, hogy az 50 forintos plusz ár serkenti majd a visszaváltási kedvet, de a vonalkód hamisítást már nem teszi megtérülő vállalkozássá.

Kiemelt kép forrása: Canva

  Erbszt Adrienn
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.