Fenntarthatóság

Elon Musk szerint az olajat és a gázt nem szabad démonizálni

S.Rita | 2023.12.19. 02:00

Az olajat és a gázt középtávon nem szabad démonizálni – mondta Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla alapítója december 16-án, hozzátéve, hogy a bolygó megőrzése érdekében fontos a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

 

Musk egy politikai összejövetelen beszélt, amelyet Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Testvérek Olaszországért pártja szervezett – írja a Reuters. Így fogalmazott az üzletember: „A klímaváltozással kapcsolatos riadalom rövid távon eltúlzott”, hozzátéve, hogy a környezetvédelmi mozgalom talán túl messzire ment, ami miatt az emberek elveszítik a jövőbe vetett hitüket.

Az ebben hónapban tartott COP28 klímacsúcson közel 200 ország képviselői megállapodtak abban, hogy az éghajlatváltozás legrosszabb következményeinek elhárítása érdekében megkezdik a fosszilis tüzelőanyagok globális fogyasztásának csökkentését, ami az olajkorszak végét jelzi.

Musk elmondta, hogy környezetvédőnek tartja magát, és hozzátette, hogy hosszú távon fontos, hogy az iparágak csökkentsék azt a több milliárd tonna szenet, amelyet a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével kivesznek a földből és a légkörbe juttatnak.

„Középtávon nem szabad démonizálnunk az olajat és a gázt” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy vállalatai befektetnének-e Olaszországban, Musk azt mondta, hogy aggódik az ország csökkenő születési rátája miatt.

„Szerintem Olaszország nagyszerű hely a befektetésre, de hangsúlyozni szeretném, hogy aggódom az alacsony születési ráta miatt. Ha csökken a munkaerő, akkor ki fog dolgozni az országban?” – mondta.

Felszólította az olasz kormányt, hogy teremtsen ösztönzőket a családok számára, hogy több gyermeket vállaljanak, hozzátéve, hogy az ország nem támaszkodhat kizárólag a bevándorlási hullámokra a hiány pótlásában.

Olaszország a jövő évi költségvetésben mintegy 1 milliárd eurót (1,09 milliárd dollár) különített el az ország demográfiai válságának kezelésére. Olaszországban a születések száma tavaly már a 14. egymást követő évben csökkent, és az ország 1861-es egyesítése óta a legalacsonyabb volt.

Az X közösségi oldalról szólva Musk elhallgatta a platformon megjelenő hirdetések visszaesésével kapcsolatos aggodalmakat. A platformra „máris visszatérnek a hirdetők” – mondta.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.