Vállalatok

Ilyen a MET Csoport új irodaháza Baarban: svájci hegyekre néző irodába költözött Lakatos Benjamin integrált energiavállalata

NRGreport | 2023.12.20. 01:00

A MET Csoportot ma már Európa egyik leggyorsabban növekvő energiakereskedőjeként tartják számon. A 160 fős svájci központ 2022-ben költözött új irodába, Zug városából Baarba, a Quadrolith irodaházba, melyről a svájci Forum magazin számolt be. A MET nemrég – az ázsiai piac felé terjeszkedve – új irodát nyitott Szingapúrban is.

 

A 2013 óta svájci központú, hazai gyökerű energetikai cégcsoport 14 európai országban van jelen tevékenységével. A dinamikus növekedést követve a nemzetközi vállalat az elmúlt évben nagyobb irodaházba költözött át Zugból Baarba, a Quadrolith nevű épületbe. A település közelében található a zürichi repülőtér, amelyről néhány órán belül mind a 14 európai érdekeltség elérhető.

„A trading floor Zugban már túlzsúfolttá vált az elmúlt tíz évben. Kollégáink három különböző épületben dolgoztak, az irodáink már mindenütt tele voltak” – mondta Novák Bence, a MET Csoport stratégiáért felelős vezetője, aki koordinálta az új székház kiválasztását. Két évvel ezelőtt született a döntés az új központi iroda szükségességéről, ekkor a cégcsoport választása a Svájcban jól ismert ingatlanfejlesztő, Alfred Müller AG által épített Quadrolithra esett, amely a svájci Baarban található.

 

„A Quadrolith tágas, impozáns és bővíthető helyiségeket kínált számunkra ideális helyen, Zug vonzáskörzetében. Különösen fontos volt, hogy a trading részlegnek szükséges feltételek adottak legyenek, és az átalakítások az igényeinknek megfelelően valósuljanak meg. Az irodaház az autópálya és Baar Neufeld vasútállomás közvetlen közelében van, így a kiváló elhelyezkedése, közlekedési összeköttetése magáért beszél” – magyarázta Novák Bence.

A 160 alkalmazott 2022. decemberében költözött az új irodaház harmadik és negyedik emeletére. Az épület azért volt ideális választás, mert különböző méretű tárgyalókkal és több, a zavartalan megbeszélést biztosító, modern, kocka alakú meeting szobával rendelkezik. A negyedik emeleten nagy open-office is helyet kapott. Az új központban kizárólag a felsővezetés tagjai dolgoznak külön irodákban.

 

Az épület tervezésénél a természetes fényre helyezték a hangsúlyt, amelyet a hatalmas ablakok biztosítanak. Az iroda leglátványosabb pontja a Matterhorn tárgyalóterem, ahonnan közvetlen kilátás nyílik a Zugi-tóra, illetve a Rigi és a Pilatus hegyekre. A tárgyalótermeket a MET Csoport 14 európai kirendeltsége után, az országok leghíresebb hegyeiről nevezték el, így Mulhacén (Spanyolország), Muszala (Bulgária) és Marmolada (Olaszország) nevű tárgyaló is van. Az épület harmadik emeletén impozáns kávézó kapott helyet, amely közvetlenül az irodaház teraszának szomszédságában található.

A harmadik emeleten dolgozik a trading floor, ahol a nemzetközi piacok monitorozása történik. Novák Bence kiemelte, hogy a trading csapatnak speciális infrastruktúrára van szüksége, amely az egyik legfontosabb szempont volt az új központ kiválasztásánál. „A traderek speciális informatikai hátteret igényelnek, amelyet a Quadrolith kiválóan kiszolgál.” A tervek szerint a MET Csoport a Quadrolith ötödik emeletét is kibérli, de ott még zajlanak a kivitelezési munkálatok.

 

Kiemelt kép forrása: MET Csoport

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.