Mobilitás

Mikor jön el az a pont, amikor az elektromos autók szennyezés szempontjából jobbak, mint a belső égésűek?

S.Rita | 2023.12.25. 01:00

Egy új, független németországi tanulmány szerint az elektromos járművek 200 000 kilométeres élettartamuk alatt lényegesen környezetbarátabbak, mint benzin- vagy dízelüzemű társaik, annak ellenére, hogy az életciklusuk elején nagyobb ökológiai adóssággal indulnak, ami még sok lehetőséget hagy a javulásra.

 

Az akkumulátorok gyártása piszkos üzlet, ami azt jelenti, hogy az elektromos járművek gyártása több szennyezést okoz, mint a belsőégésű járműveké – írja a Carscoops.

A tanulmány azonban megállapította, hogy jelenleg 90 000 kilométer szükséges ahhoz, hogy egy elektromos jármű visszafizesse ezt az adósságot, és zöldebb legyen, mint egy belső égésű jármű.

„Az autók pontos életciklus-értékelése számos tényezőtől függ – a gyártási helyszíntől, a járművek és alkatrészek gyártása során alkalmazott energiaszerkezettől, valamint az utakon használt meghajtástól és a felhasznált energiától” – mondta Dr. Joachim Damasky, a VDI Gesellschaft Fahrzeug, egy német mérnöki szövetség elnöke.

„Az elektromos és hibrid járművek életciklus-értékelésükben a meghajtástechnika erőforrás-igényes gyártása révén ökológiai terheléssel indulnak, mivel az akkumulátorgyártás ma még szinte kizárólag Ázsiában történik.”

Az elektromos járművek azonban élettartamuk során a tisztább megoldássá válnak. Egy elektromos autó 200 000 kilométer megtétele után 24,2 tonna CO2-t bocsát ki. Összehasonlításképpen, egy dízelüzemű jármű 33 tonnát bocsát ki, ami több mint 36 százalékkal több.

A VDI elemzése a hibridek környezetbarátságáról is pozitívan nyilatkozott. A szervezet szerint ugyanezen időszak alatt egy plug-in hibrid jármű várhatóan 24,8 tonna CO2-t bocsát ki, ami mindössze 0,6 tonnával több, mint egy elektromos jármű esetében.

Bár ez a villamosított járműveket környezetvédelmi szempontból jobb megoldássá teszi, még mindig sok a javítanivaló. Például, ha egy elektromos járművet fosszilis tüzelőanyagokból származó villamos energiával hajtanak, akkor akár 160 000 kilométer is szükséges lehet ahhoz, hogy zöldebb legyen, mint egy belső égésű jármű.

„Az életciklus-értékelés során figyelembe kell vennünk a gyártás, az időtartam és az ártalmatlanítás üvegházhatású gázkibocsátását” – mondta Damasky. „Ezért több, Németországban gyártott akkumulátorgyártásra, jobb akkumulátor-újrahasznosításra és a megújuló energiák gyors elterjedésére van szükségünk.”

A VDI hét ajánlást fogalmazott meg a közlekedési ágazat számára. Először is kiemeli a zöld energiahálózat fontosságát. Másodszor, az elektromos autó akkumulátorok gyártásának kevésbé kell megterhelnie a környezetet, és ebben segít a helyi gyártás, valamint az újrahasznosítás. A jelentés az e-üzemanyagok használatával kapcsolatban is kedvezően nyilatkozik, és a PHEV-k bevezetését szorgalmazza. Végezetül a városi területek vonatközlekedésének javítását ajánlja.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.