Mobilitás

Különböző motorhangokat tölthetünk majd le a Toyota jövőbeli elektromos sportautóiba?

Devenyi Dalma | 2023.12.26. 01:00

Amikor októberben először láttuk a rendkívül izgalmas Toyota FT-Se koncepciót, Fumihiko Hazama főmérnök a TopGearnek elmondta, hogy az autó összkerékhajtású elektromos hajtásláncot használ majd, de hátsó előfeszítéssel, mivel sok vásárló driftelni szeretne.

 

Jól hangzik, de úgy tűnik, hogy a Toyota olyan technológiát is tesztel, amely lehetővé teszi, hogy teljesen megváltoztassa az elektromos sportautó vezetési módját – írja a TopGear.

„Minden GR (Gazoo Racing) terméknek minden érzékszervet stimulálnia kell. Nem csak az lehet szórakoztató, hogy egyenes vonalban megyünk” – mondta Simon Humphries, a Toyota márkaépítési vezetője. „A kanyarokban is mosolyt kell csalnia az ember arcára. És jutalmaznia kell azokat az embereket, akik hajlandóak csiszolni a képességeiket, és nagyobb kontrollt vállalni. A gyors kézi váltás elsajátítása a sima kuplunggal mindig is jó érzés volt, miért ne lehetne ez így egy elektromos autóval is? Mi lenne, ha letöltené kedvenc motorhangját és menetdinamikáját, és valóban saját, egyedi élményeket teremthetne, miközben végig mosolyog?”

Egy pillanatra hagyjuk figyelmen kívül az utolsó, marketingszagú, kicsit kínos megjegyzést, és koncentráljunk inkább a kijelentés tartalmára. Képzelje el, hogy minden nap más-más motorhangot tölthet le az autójához. Egyik reggel úgy szólhat, mint egy régi V12-es Forma-1-es autó, másnap pedig egy nagy, bömbölő V8-as. És letölthető menetdinamika, hogy télen összkerékhajtású, nyáron pedig hátsókerékhajtású legyen? Ez valóban nagyon érdekes lehet.

De vajon tényleg megtörténhet? Humphries kijelentésire a GR menedzserénél, Masahito Watanabénál kérdezett rá a TopGear. „Rengeteg prototípust készítettünk akkumulátoros elektromos autókból, és azt tapasztaltuk, hogy a hangzás nagyban befolyásolja a vezetési élményt” – válaszolta. „Ezt kézzelfoghatóan éreztük a fejlesztés során.

„Még mindig dolgozunk és fejlesztünk egy olyan hangzáson, amely az autó dinamikájához illeszkedő, felemelő érzést nyújt.”

Arról tehát egyelőre nincs szó, hogy a különböző hangok letölthetők lennének, de nyilvánvalóan van igény a hamis motorzajra a tisztán elektromos hajtású jövőben. Ráadásul már láttunk néhány autót, például a Hyundai Ioniq 5 N-t, ami esetében jól sikerült, míg másoknak nem annyira.

 

Kiemelt kép forrása: Toyota

 

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.