Mobilitás

A Hyundai eVTOL repülőgép-koncepciója bemutatkozik a CES-en

Devenyi Dalma | 2023.12.29. 01:00

Január 9-én kezdődik a CES kiállítás, és a Hyundai az eseményt arra fogja felhasználni, hogy kiemelje a hidrogénnel, a mesterséges intelligenciával és az elektromos függőleges fel- és leszálló repülőgépekkel (eVTOL) kapcsolatos terveit.

 

A Hyundai Supernal egy vertiportot (leszállóhely) épít a Las Vegas-i Kongresszusi Központon kívül, hogy a látogatók megnézhessék a „jövő közlekedését” – írja a Carscoops.

Ennek részeként az épületben egy olyan eVTOL-koncepciót helyeznek el, amely V alakú farokkal, valamint több, látszólag 90 fokban elforgatható rotorral rendelkezik.

Maga a vertiport érdekes, mivel ez egy eVTOL repülőgépek számára tervezett mini repülőtér. Az elképzelések szerint más mobilitási formákhoz is csatlakozhatnak, és elhelyezhetők városokban, vidéki területeken, sőt akár parkolóházak vagy felhőkarcolók tetején is.

A Supernal kiállítása bemutatja a potenciális repülési hálózatokat, és a látogatók egy szimulált repülésen is részt vehetnek Los Angelesben. Ezek az erőfeszítések támogatják a vállalat célját, hogy egy „új, hatékony közlekedési lehetőséget” hozzon létre, amely „széles körben elérhető lesz az elkövetkező évtizedekben”.

Az autóipari oldalon a Hyundai megmutatja, „hogyan fog hidrogénnel hajtott és szoftvervezérelt átalakítása egyetemes előnyöket nyújtani az emberiség számára”. A vállalat konkrétumokat nem árult el, de bejelentette, hogy tervezi egy „moduláris hidrogén eszköztár” bevezetését, amely „tiszta hidrogén értéklánc létrehozását” ígéri.

Az autógyártó bemutatja jövőbeli szoftverstratégiáját is, amelynek célja egy „teljesen optimalizált, felhasználó-központú, eszközöket, szolgáltatásokat és megoldásokat összekötő ökoszisztéma” biztosítása. Emellett mobilitási koncepciókra, valamint AI hírekre is számíthatunk.

 

Kiemelt kép forrása: Hyundai Supernal

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.