Mobilitás

Ennél furcsább videót még nem láttunk Tesláról

Devenyi Dalma | 2024.01.04. 02:00

2023 végén több videó kezdett terjedni TikTokon, amelyeken az egyik legbizarrabb dolog látható, amit valaha is láttunk egy Tesláról, és ez nem túlzás. A felvételek Texasban készültek, és egy fehér Model Y-t mutatnak, amint egy hatalmas utánfutót vontat a közutakon, olyan látványt nyújtva, ami valóban megdöbbentő.

 

A Tesla Model Y hivatalosan legfeljebb 1600 kilogramm vontatására van méretezve, de ez az 16 méter hosszú pótkocsi vélhetően körülbelül 4500 kilogrammot nyom – írja a Carscoops. Az utánfutót vontató Model Y tényleges látványa egyébként nem annyira lenyűgöző teljesítmény, hiszen valószínűleg kisebb és kevésbé erős autók is képesek lennének vontatni, amint leküzdik az utánfutó gumiabroncsainak súrlódását, és sikerül azt megmozdítaniuk.

Ettől azonban nem lesz kevésbé furcsa az alábbi jelenet.

A The Drive beszámolója szerint a Teslát először a texasi Harlingenben látták a nap folyamán többször is, amint a pótkocsit vontatja. A texasi közbiztonsági minisztérium végül kapcsolatba lépett a Capital Towing vontatócéggel, miután a Model Y-t és az utánfutót megtalálták Palm Valleyben parkolva.

Azonnal le is foglalták a járművet, majd elszállították.

Az eset rejtélyességét növeli, hogy a Model Y és az utánfutó egy parkolóban állt, a sofőrt pedig sehol sem találták. Nem világos, hogy a Teslát ellopták-e, és hogy a sofőrnek hogyan sikerült hozzáférnie az utánfutóhoz, de az a tény, hogy az utánfutó lámpái nem voltak bekötve, és hogy a légfékei nem működtek, ami nagyon veszélyessé teszi a mutatványt. Az ilyen módon való vezetés ráadásul illegális, a sofőr szerencsés, hogy nem állították meg a rendőrök, miközben a volán mögött ült.

 

Kiemelt kép forrása: TikTok

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.