Vállalatok

További 63 kút átvételével folytatja az Orlen a magyarországi növekedést – 2023-as energetikai körkép, 9. rész

NRGreport | 2024.01.05. 01:00

Az energetikai szektor tavalyi történéseit nehéz lenne egyetlen cikkben összefoglalni. Az NRGreport.com, Magyarország egyetlen energetikai szakportálja az iparág megkerülhetetlen vállalatainak vezetőit kérdezte 2023 eredményeiről, sikereiről, nehézségeiről, illetve 2024 kihívásairól. Cikksorozatunk kilencedik részében az ORLEN Magyarország ügyvezetője, Jaroslaw Szeliga értékel.

 

 

Emelkedő energiaárak, folyamatosan változó szabályozási rendszer és piaci igények, illetve rendkívüli külső körülmények jellemezték a 2023-as évet az energetikai szektorban. A piaci szereplőknek minden eddiginél instabilabb környezetben kellett helytállniuk. Szerkesztőségünk arra volt kíváncsi, a vállalatok hogyan vették a területükön felmerű akadályokat, milyen sikereket értek el idén, és mit várnak 2024-től.

Az alábbiakban Jaroslaw Szeliga, az az ORLEN Magyarország ügyvezetőjének válaszai olvashatók.

 

Mik voltak a legnagyobb nehézségek, amelyekkel szembe kellett néznie a vállalatnak 2023-ban?

Az ORLEN 2022 decemberében teljesen új márkaként jelent meg Magyarországon. A több európai országban is kedvelt és népszerű töltőállomás-hálózat a hazai közönség számára egy éve még ismeretlen volt, ezért a legfontosabb célunk az volt, hogy megismertessük és megszerettessük a márkát és üzemanyagainkat a magyar autósokkal. A következetes átállásnak és folyamatos kommunikációnak köszönhetően egész évben sokan választották az ORLEN minőségi üzemanyagait.

Az eltelt egy évben összesen 78 töltőállomás üzemeltetését vette át az ORLEN.

A kisebb átalakításoktól a szinte teljes újraépítésig sok különböző feladatot oldottak meg a kollégák, hogy mostanra minden helyszínen kiemelkedő kiszolgálással és minőségi termékekkel várhassuk az autósokat. Az indulással egyidejűleg megkezdtük az új lehetőségek felmérését is, hogy tovább tudjunk növekedni. A hálózatbővítéssel célunk, hogy a teljes országot lefedjük és bárki könnyedén hozzáférhessen a szolgáltatásainkhoz, legyen szó a minőségi üzemanyagokról, a kedvező árazású DESPAR élelmiszer-üzletekről, vagy az ízletes kávékat és ételeket kínáló Stop.Cafe éttermekről.

 

Melyek azok az eredmények, amelyekre a vállalat a legbüszkébb 2023-ban?

Mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött, ugyanakkor több olyan mérföldkövet is elértünk, amelyekre büszkék lehetünk. A legszebb eredménynek azt tartjuk, hogy egy év alatt sikeresen kiépítettük a 78 töltőállomás üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúrát, az egységeink folyamatosan működnek és ennek köszönhetően gyorsan bekerültünk a négy legnagyobb hazai benzinkút-hálózat közé.

Ezt a lendületet szeretnénk megőrizni és a következő időszakban további 63 kút átvételével folytatjuk a magyarországi növekedést.

Ezzel folyamatosan egyre több autós számára válnak könnyen elérhetővé az ORLEN minőségi üzemanyagai és a töltőállomások értéknövelt szolgáltatásai. Úgy látjuk, a magyar autósok nagy része már ismeri és kedveli az ORLEN kutakat, ezt bizonyítja az is, hogy egyre többen töltik le és használják mobilapplikációnkat, amely amellett, hogy megkönnyíti a tankolást, még kedvezményeket is kínál a vásárlóknak.

A vállalatunk egyik legvonzóbb jellemzője a minőségi üzemanyagkínálata. Idén olyan új, prémium minőségű üzemanyagokat vezettünk be, amelyek segíthetik a járművek optimális működését, kisebb fogyasztás és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett. A megújult, prémium VERVA benzinünk hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE-alapú, a prémium VERVA dízel pedig továbbfejlesztett összetételének köszönhetően csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

Szintén jelentős mérföldkő volt a számunkra, amikor nyár közepén megnyitottuk az első Stop.Cafe egységünket, az éttermi koncepciót pedig azóta már több töltőállomáson bevezettük és további bővítésre készülünk ebben a szegmensben is. Ezek az éttermek évek óta népszerűek Európa-szerte, ezért is örültünk, hogy már az első magyarországi évünk alatt megérkezett hozzánk is a prémium Stop.Cafe termékkínálat. Ezek mellett még egy igazán különleges pillanatot említenék, amit az ORLEN-csoport szponzorációs tevékenységének köszönhetünk. A Magyar Nagydíj előtt a Scuderia AlphaTauri pilótája Yuki Tsunoda, és Franz Tost csapatfőnök látogattak el hozzánk egy exkluzív rendezvényre.

 

Milyen várakozásokkal tekint a vállalat 2024-re? Mik a legnagyobb kihívások?

Célunk, hogy az idén megkezdett növekedést folytatni tudjuk és tovább fejlődhessünk, mind az egyes töltőállomásokat, mind pedig a teljes hálózatot tekintve.

A legfontosabb, hogy a magyar vásárlók továbbra is elégedettek legyenek szolgáltatásaink minőségével. 2024-ben a meglévő kúthálózatunkat további 63 töltőállomással bővítjük, melyek átvétele már januárban elkezdődik a tervek szerint.

Szeretnénk országos hálózatot létrehozni, és Magyarország egész területén könnyen hozzáférhető szolgáltatásokat biztosítani. Emellett még több töltőállomáson nyitunk Stop.Cafe éttermeket, hogy a hozzánk betérő autósok a tankolás mellett ízletes frissítőket is beszerezhessenek nálunk. Nemzetközi vállalatcsoportként az ORLEN-nél folyamatosak a fejlesztések, amelyek a magyar hálózat működését is segítik, erre remek példák az idén bevezetett, megújult prémium üzemanyagaink.

Fontos még kiemelni üzemanyagkártya- és flottaportfóliónkat.

Ezen a területen már ma is a magyar vállalati ügyfelek igényeinek megfelelő, megbízható megoldásokat kínálunk, jövőre pedig szeretnénk még több partnerrel együttműködni és megerősíteni a pozíciónkat. Az ügyfelek adottságaihoz – mint a cég mérete, a járműveinek száma és típusa, az üzleti profilja, valamint a tankolt üzemanyag mennyisége – igazodó szolgáltatásokat kínálunk partnereinknek. A flottakártya minden ORLEN töltőállomáson kényelmes, készpénzmentes üzemanyag-vásárlást tesz lehetővé.

 

Kiemelt kép forrása: ORLEN Magyarország

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.