Mobilitás

A Tesla több mint 1,6 millió járművet hív vissza problémák miatt

S.Rita | 2024.01.06. 01:00

A Tesla több mint 1,6 millió járművet hív vissza az automatikus kormányzással és az ajtózárral kapcsolatos problémák miatt.

 

A Tesla több mint 1,6 millió Kínába importált Model S, X, 3 és Y elektromos járművet hív vissza az automatikus kormányrásegítéssel és az ajtózár vezérlésével kapcsolatos problémák miatt – írja az Euronews. A kínai állami piacszabályozási hivatal január 5-én jelentette be a visszahívást.

Azt mondták, hogy a pekingi és sanghaji Tesla Motors távoli frissítési technológiát használna a problémák kijavítására, így a legtöbb esetben az autótulajdonosoknak nem kellene felkeresniük a Tesla szervizközpontokat a frissítéshez – a szabályok szerint azonban ez is visszahívásnak számít.

Az automatikus kormányrásegítő funkcióval kapcsolatos problémák miatti visszahívás 1,6 millió importált Tesla Model S, Model X, Model 3 és Model Y modellre vonatkozik. Az automatikus kormányrásegítő funkció bekapcsolásakor a sofőrök visszaélhetnek a kombinált vezetési funkcióval, ami növelheti a balesetek kockázatát – áll a közleményben.

Az importált Model S és Model X modellek ajtófeloldó logikai vezérlésének javítására irányuló visszahívás 7538, 2022. október 26. és 2023. november 16. között gyártott járművet érint. Erre azért van szükség, hogy megakadályozza az ajtózárak kinyílását ütközés közben.

 

USA, majd Kína

A kínai visszahívások azt követően történnek, hogy az Egyesült Államokban a múlt hónapban több mint 2 millió Teslát hívtak vissza, hogy javítsák a járművezetők megfigyelésére szolgáló rendszerüket. A visszahívás az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal kétéves vizsgálatát követte, amely megállapította, hogy a rendszer hibás.

A fejlesztések célja, hogy a Tesla Autopilot rendszerét használó sofőrök jobban figyeljenek az útra.

A Tesla által az amerikai kormányhoz benyújtott dokumentumok szerint az online szoftvermódosítás fokozza a figyelmeztetéseket és jelzéseket a sofőrök számára, hogy tartsák a kezüket a kormánykeréken.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.