Trading

A Vörös-tengeri fennakadások (még) nem okoznak gondot az LNG árakban

S.Rita | 2024.01.17. 02:00

A Vörös-tenger tényleges lezárása a cseppfolyósított földgázt (LNG) szállító tartályhajók előtt, bár aggodalomra ad okot, nem valószínű, hogy megváltoztatja a szuperhűtött üzemanyag árát, mivel más tényezők mozgatják a piacot.

 

A QatarEnergy, a világ második legnagyobb LNG-szállítója, leállította a Vörös-tengeren keresztül közlekedő tartályhajók küldését – mondta a Reutersnek január 15-én egy, az ügyet közvetlenül ismerő magas rangú forrás, és a hétvége óta legalább négy hajót feltartóztattak.

Az Indiai-óceánt a Szuezi-csatornán keresztül a Földközi-tengerrel összekötő csatornán való áthaladás leállítására azért került sor, mert az Iránnal szövetséges jemeni húti csoport továbbra is támadja a kulcsfontosságú hajózási útvonalon közlekedő hajókat.

Ha a Vörös-tenger hosszabb ideig zárva marad, az arra kényszeríti az LNG-tartályhajókat és más hajókat, hogy a dél-afrikai Jóreménység-fokot megkerülő hosszabb útvonalon közlekedjenek, ami növeli a költségeket és az utazások időtartamát.

Még ebben a legrosszabb forgatókönyvben is szállítanak LNG-szállítmányokat Katarból az európai fogyasztókhoz.

Érdemes megjegyezni, hogy az érintett LNG-mennyiség viszonylag kicsi, és a jelenlegi piaci dinamika elég rugalmas ahhoz, hogy ezt kompenzálja anélkül, hogy jelentős felfelé irányuló nyomást gyakorolna az azonnali árakra. A katari cseppfolyósított földgáz nagy része a legnagyobb importőr régió, Ázsia vevőihez irányul, a Kpler nyersanyagelemző cég által összeállított adatok szerint Ázsia átlagosan a közel-keleti termelő mennyiségének mintegy 80%-át veszi át.

Decemberben Katar 6,02 millió tonna LNG-t szállított Ázsiába és 1,09 millió tonnát Európába, és az Európába szállított mennyiség az elmúlt öt hónapban ezen a szinten maradt.

Még ha Katar Európába irányuló szállításai csökkennének is, valószínű, hogy a kiesést az Egyesült Államok pótolni tudná, amely 2023-ban a világ legnagyobb LNG-exportőrévé vált, megelőzve Katart és Ausztráliát is. Az Egyesült Államok az LNG egyik legjelentősebb szállítója, amely európai és ázsiai vevőket egyaránt ellát, de egyre inkább Európára összpontosít, különösen, mivel a kontinens orosz vezetékes gázellátásának nagy része kiesett Moszkva közel két évvel ezelőtti ukrajnai invázióját követően.

A Vörös-tenger tényleges lezárása a cseppfolyósított földgázt szállító tartályhajók előtt, bár aggodalomra ad okot, nem valószínű, hogy megváltoztatja a szuperhűtött üzemanyag árát. (Fotó: Canva)

 

Robusztus kínálat

Az amerikai LNG-export decemberben rekordot döntött, 8,56 millió tonna volt a Kpler szerint, Európába 5,87 millió, Ázsiába 2,2 millió tonna érkezett, és kis mennyiségek indultak az amerikai kontinensre.

Az Egyesült Államoknak lehetősége van arra, hogy szükség esetén növelje az Európába irányuló szállításokat, és az is lehet, hogy kevesebbet kell küldenie Ázsiába, tekintettel a Panama-csatornán keresztül történő hajózást érintő jelenlegi késedelmekre, amelyeket az esőhiány okoz, ami merülési korlátozásokhoz és alacsonyabb hajóforgalomhoz vezet.

A Vörös-tengeren jelenleg fennálló helyzet kiéleződhet, de egyelőre még csak aggodalomra ad okot. Az LNG spot árait inkább az Egyesült Államok és Ausztrália erőteljes kínálata határozza meg, amely elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy a téli csúcsidőszakban kielégítse az erős ázsiai keresletet.

Ázsia LNG-behozatala decemberben 26,56 millió tonna volt, ami a Kpler 2009-ig visszanyúló feljegyzései szerint a legmagasabb, és a novemberi 23,31 millió tonnához képest emelkedett.

Az erős kereslet januárban is folytatódik, a Kpler becslése szerint 25,61 millió tonna érkezik, ami jóval meghaladja a 2023 januárjában regisztrált 23,38 millió tonnát.

Az Egyesült Államokhoz csatlakozott a decemberi rekordexporttal Ausztrália is, amely 7,22 millió tonnát szállított a hónapban, ami felülmúlja a korábbi, 2022. júniusi 7,18 milliós rekordot.

Katar szintén erős exportot könyvelhetett el decemberben, 7,11 millió tonnát regisztrált, ami a Kpler szerint 2023 januárja óta a legnagyobb mennyiség.

A robusztus kínálat visszafogottan tartja az LNG spot árait Ázsiában, a heti értékelés hét hónapos mélypontra, 10,10 dollárra esett millió brit hőegységenként (mmBtu) a január 12-ig tartó hét napban. Az irányadó S&P Global Commodity Insights JKM markerhez kötött New York-i kereskedésű kontraktusok az amerikai munkaszüneti nap miatt hétfőn nem kereskedtek, de január 12-én 11,20 dollár/mmBtu áron zártak, és ezzel már az ötödik egymást követő napon csökkentek.

Az európai földgázárak hétfőn csökkentek, mivel az enyhe időjárási előrejelzések és a bőséges készletek felülmúlták a közel-keleti instabilitással kapcsolatos aggodalmakat, a holland TTF referencia-kontraktusok 29,90 eurón (32,64 dollár) fejeződtek be megawattóránként, szemben a január 12-i záráskori 31,60 euróval. Ez az ár körülbelül 9,59 dollárnak felel meg mmBtu-ként, ami nem elég magas ahhoz, hogy az LNG spot szállítmányokat vonzza el Ázsiából, ami újabb jele annak, hogy a piacot egyelőre viszonylag kevéssé aggasztják a Vörös-tengeri hajózást ért támadások.

 

Kiemelt kép forrása:

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.