Mobilitás

A NASA „csendes” repülőgépe, amely a szuperszonikus légi közlekedés új korszakát indíthatja el

Devenyi Dalma | 2024.01.18. 01:00

Az ügynökség szerint a Quesst-misszió keretein belül az X-59-essel sikeresen csökkentették a szuperszonikus repülőgépek zaját a hangos hangrobbanásról egy halk „puffanásra”.

 

A NASA és az amerikai Lockheed Martin védelmi vállalat hat év fejlesztés után bemutatta „csendes” szuperszonikus repülőgépét – írja az Euronews.

A szuperszonikus repülések olyan repülések, amelyek a hangsebességnél nagyobb sebességgel képesek haladni. Az X-59-est úgy tervezték, hogy a hangsebesség 1,4-szeresével, azaz körülbelül 1480 km/h-val repüljön.

„Ma a szuperszonikus repülés dübörgő szuperszonikus robajjal jár. Akik a környéken élnek, ismerik ezt a hangot” – mondta Pam Melroy, a NASA helyettes adminisztrátora. Ez azt jelenti, hogy a lakott területeken korlátozni kell a tevékenységet. Az X-59 áttöri ezt a korlátot. Aprólékosan megtervezett, finom puffanást produkál. Pusztán suttogás a múlt bomlasztó robajához képest”.

Az X-59 30 méter hosszú és 9 méter széles, vékony, kúpos orral, amely a hosszának csaknem egyharmadát teszi ki.

A NASA szerint a hegyes orr segít megtörni a lökéshullámokat, amelyek általában hangrobbanást eredményeznek, vagyis az emberi fül számára robbanáshoz vagy mennydörgéshez hasonló hangot, amelyet egy, a levegőben a hangsebességnél gyorsabban haladó tárgy okoz.

 

Az X-59 újradefiniálhatja az utazást

A NASA 2018-ban indította el a Quesst-missziót, hogy olyan szuperszonikus repülőgépet fejlesszen ki, amely kevesebb zajt generál, mint egy hagyományos szuperszonikus repülőgép.

„Néhány rövid év alatt egy ambiciózus koncepciótól a valóságig jutottunk. A NASA X-59-es repülőgépe segíteni fog megváltoztatni az utazásunkat, rövidebb idő alatt eljuttatva minket úti célunkhoz” – mondta Melroy a sajtóközleményben.

Az Egyesült Államok és más országok 50 éve tiltják az ilyen repüléseket a hangos zaj miatt. Remélik, hogy a küldetés olyan adatokat fog szolgáltatni, amelyek segítenek az amerikai törvényhozóknak felülvizsgálni a szárazföld feletti repülés. Ha lehetővé válik a kereskedelmi szuperszonikus repülőgépek repülése, az utazási idő drámaian lecsökken – állítja a NASA.

„Ez az áttörés valóban újradefiniálja a szárazföld feletti kereskedelmi szuperszonikus utazás megvalósíthatóságát. Közelebb visz minket egy olyan jövőhöz, amelyet mindannyian megérthetünk, felére csökkentve a New York és Los Angeles közötti repülési időt” – mondta Melroy.

A repülőgép a tervek szerint még ebben az évben a levegőbe emelkedhet. Amint a NASA befejezi a repülési teszteket, az ügynökség több amerikai város felett is átrepüli a repülőgépet, az első felszállást pedig még az idén végrehajtják. Ezt követően 2027-ig felmérik, hogyan érzékelik a lakosok a zajt.

 

Kiemelt kép forrása: NASA

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.