Vállalatok

Ügyvezető csere történt az Orlen Hungary Kft. élén

NRGreport | 2024.01.18. 10:52

Krzysztof Robert Kania váltotta Horváth-Dori Jenőt az Orlen Hungary Kft. élén. Nagy István és a csehországi Orlen Unipetrolból érkező lengyel Jaroslaw Przemyslaw Szeliga mellett a szintén lengyel Kania lett a harmadik ügyvezető a négy legnagyobb hazai benzinkút-hálózat egyikének élén az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint.

 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hat európai országban jelen levő, lengyel Orlen-csoport 2022 decemberében lépett piacra Magyarországon, a hazai, Lukoil márkanév alatt működő töltőállomások átvételével. Az Orlen akkor úgy nyilatkozott, hogy 2024 közepéig további töltőállomások kerülnek fokozatosan a tulajdonukba a MOL-tól – azóta 2024. január 8-tól meg is kezdte a 63 töltőállomás átvételét és átbrandelését.

Horváth-Dori Jenő üzemanyagpiaci szakember a Mol-csoporttól érkezett a Normbenzhez 2014 decemberében, és előbb a MOL magyarországi kiskereskedelmi igazgatójaként, később pedig tanácsadójaként, majd végül Normbenz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Horváth-Dori a váltás után Magyarország piacvezető elektro- és gázmobilitási szolgáltatójánál helyezkedett el, jelenleg az MVM Mobiliti Kft. műszaki igazgatója.

Horváth-Dori Jenőt tehát Krzysztof Kania váltotta az ügyvezetői székben 2023 nyarán, aki az utóbbi tíz évben különböző kereskedelmi vezetői pozíciót töltött be, többek között a Kraft Heinz Company amerikai élelmiszeripari cégnél és az Unilevernél.

Szeligát január elején szólaltattuk meg 2023-as évvégi energetikai körképünk keretében, ahol elmondta, az Orlen első magyarországi éve sikeres volt, összesen 78 töltőállomás üzemeltetését vették át – s amelyet két hónapos rekordidő alatt brandeltek át Orlen színekbe- céljuk pedig a további országszintű kúthálózat-bővítés és szolgáltatásaik fejlesztése. A teljes interjú, melyben többek között a tavalyi év nehézségeiről és eredményeiről, valamint az idei terveikről is részletesen szó esik, itt olvasható.

 

Kiemelt kép: Nagy István, Krzysztof Robert Kania, Jaroslaw Przemyslaw Szeliga (Fotók: LinkedIn, Grafika: NRGreport)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.