Mobilitás

Újautó-eladások 2023-ban: Enyhe lejtmenetben a hazai értékesítés

Benedek Attila | 2024.01.23. 01:00

Tavaly valamelyest csökkentek az újautó-eladások, miközben Nyugat-Európára a bővülés volt jellemző. Idén, „izgalmas” év vár az autókereskedőkre.

 

Ha a tavalyelőtti autóeladásokról szeretne tájékozódni, akkor ettől mindössze egy kattintásra van. Az információk korábban és most is, a DataHouse Kft.-től származnak, akik nemcsak a sajtó munkatársait, hanem a márkakereskedőket és a vezérképviseleteket is ellátják adatokkal.

A 2023-as adatok a következőképpen festenek. A 2022-es szám 111.524 darab autót jelent, tavaly ennél 3,43 százalékkal, azaz 3.825 példánnyal kevesebb kelt el. Ez 107.715 itthon értékesített autót jelent.

A legsikeresebb típus a Suzuki S-Cross volt. (Fotó: Suzuki)

Az aranykor

Érdemes pár lépést hátra lépni és a hazai autókereskedelmet, egy picit távolabbról szemlélni. Ugyanis a Covid-19 után az volt a jellemző, hogy – a chiphiány és a beszállítói láncok összekavarodása miatt – a megrendelt autók komoly késésekkel érkeztek a szalonokba.

Néhányan „éltek a lehetőséggel”, és azzal a módszerrel tettek szert szép haszonra, hogy a vevőknek felajánlották, hogy fapadosabb, vagy más motorú autót adnak, azonnali átvétellel. Enyhe áremelkedéssel. A másik verzió az volt, hogy várnak még x időt a megrendelt, viszont folyamatosan dráguló autójukra.

Ennek a gyakorlatnak a híre a gazdasági versenyhivatalhoz is eljutott, és a kereskedők kaptak érte bírságot. Néhány vevőnél a módszer az volt, hogy az átvett új autót felárral eladta a használt piacon. Mára ez az aranykor lecsengett és az ellentétébe csapott át.

 

Változó világ

2023 második felévben, már megjelentek az első kereskedői kedvezmények, ezért viszonylag könnyen bele lehetett futni több milliós engedménybe. A prémium márkáknál ez úgy jelentkezett, hogy a drágább típusoknál tíz millió forint fölötti áresés is tapasztalható volt. Ez átgyűrűzött az újévre, úgyhogy aki most akar új autót vásárolni, annak szerencséje van, mert lehet válogatni az ajánlatok között.

A gazdasági helyzet miatt visszafogottá vált a vásárlási kedv, ami szorult helyzetbe hozta a kereskedőket. Ugyanis tavalyi eredményekhez az is hozzájárult, hogy ezek jó része, a korábbi megrendeléseknek a kései teljesítései voltak… A friss rendelések – az említett gazdasági körülmények miatt – gyengébben csordogálnak.

A Toyota tavaly hivatalosan is megelőzte a Suzukit. (Fotó: Toyota)

 

Márkák, típusok

A hazai piac is követte a nemzetközi trendeket, azaz az a márka volt nyerő, amely sok új típust dobott piacra és voltak leszállítható autói. Amelyek többsége szabadidő-autó volt és tartalmazott kisebb-nagyobb mértékű villamosítást. Ezt a receptet követte a Toyota, ami tavaly végre hivatalosan is megelőzte a Suzukit.

A világ legnagyobb autógyára itthon 14.222 darab autót adott el, a mi autómárkánk, pedig 12.167 példánnyal szorult a második helyre. A dobogó harmadik fokára a Skoda állhatott fel.

A legsikeresebb típus a Suzuki S-Cross volt. Az első tízben persze ott volt az utódra váró idősödő Vitara és négy Toyota. A meglepetés nem meglepetés, mert a Skoda, csak most tudta teljesíteni a korábbi Octavia megrendeléseket. Ezért a cseh típus volt a második kedvenc. A hajtásmódok között a benzinüzemű autók voltak az élen (37,87%). A gázolajat tankolókat annyira azért nem kell temetni, mert az arányuk 12,43 százalék. Ez az üzemanyagfajta néhány területen, még mindig verhetetlenül gazdaságos üzemet és jó hatótávot biztosít.

 

A jövőkép

Ez az, amit elég nehéz megjósolni. A várható forgatókönyv az, hogy – a gazdasági helyzet hatására –100 ezer körülire csökken az éves értékesítés. A legfeketébb verziót azt jelenti, hogy ez sok ezerrel lehet kisebb. Aki pozitívabban látja a világot, az hasonló teljesítményre számít, mint tavaly.

 

Kiemelt kép forrása: Suzuki

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.