Vállalatok

Új igazgató a PwC Magyarország vezetői között

NRGreport | 2024.01.25. 12:14

A PwC Magyarország bejelentette új igazgatójának kinevezését. Szoboszlai Beáta az energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási csapatot vezeti új pozíciójában.

 

Szoboszlai Beáta karrierjét a Budapesti Értéktőzsdén kezdte, ahol piacfejlesztés – többek között derivatív termékek kialakítása – volt a feladata, majd egy nemzetközi stratégiai tanácsadó cégnél fordult figyelme az energiaszektor felé. A MOL-nál előbb kockázatkezeléssel (ERM), majd csoportszintű stratégiával foglalkozott és ez idő alatt szerzett gazdasági elemzői (CFA) végzettséget. Az MVM Csoportnál a stratégiai tervezési terület vezetőjeként az energetikai értéklánc valamennyi területét megismerte, és a vezető közgazdász funkció betöltésének köszönhetően még szélesebb rálátást nyert az energiaszektorra, illetve a makrogazdasági folyamatokra. A számos stratégiai projekt mellett egy nagyívű, a megújulók integrációját célzó innovációs projektet is vezetett.

A szakember 2023 tavaszán kezdett el újra tanácsadással foglalkozni, majd november elején csatlakozott a PwC Magyarország üzleti tanácsadói üzletágához. Igazgatóként a dinamikusan transzformálódó hazai energiaszektor, valamint az üzleti szereplők energiafelhasználásának tudatos és fenntartható fejlesztése a fókuszterülete.

Szoboszlai Beáta közgazdászként végzett a Corvinus Egyetemen, pénzügyi és jogi szakokleveles diplomával rendelkezik.

 

Kiemelt kép forrása: PwC Magyarország

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.