Mobilitás

Jön a dízelüzemű tehergépkocsik és buszok korának vége

Devenyi Dalma | 2024.01.26. 01:00

Az EU újabb jelentős lépést tett a közúti közlekedés megtisztítására irányuló erőfeszítéseiben: politikai megállapodást kötött a teherautókra és buszokra vonatkozó CO2-szabványokról, amely 2040-re a dízelüzemű modellek szinte teljes kivonását jelenti.

 

Az európai jogalkotók megállapodása szerint az EU-ban értékesített új teherautók és autóbuszok átlagos szén-dioxid-kibocsátásának 2040-re 90%-kal a jelenlegi szint alatt kell lennie, míg a városi buszoknak öt évvel korábban teljesen kibocsátásmentesnek kell lenniük – írja az Euronews.

Az Európai Bizottság javaslatán alapuló döntés, amely az európai parlamenti képviselők és kormánytisztviselők között január 18-án Brüsszelben létrejött háttéralku eredménye, a belső égésű motorral hajtott személygépkocsik és furgonok de facto betiltásáról szóló hasonló megállapodást követi, amelyek CO2-kibocsátásának 2035-től nullára kell csökkennie.

A legtöbb nehéz tehergépjárműre fokozatosan szigorodó CO2-szabványok vonatkoznak majd, amelyek értelmében az évtized végére a kibocsátások 45%-kal a jelenlegi átlag alatt maradnak, 2035-re pedig 65%-ra emelkednek. A városi buszok esetében a 2030-ra kitűzött átmeneti cél 90%, bár a városközi járatokon közlekedő buszokra enyhébb határértékek vonatkoznak majd.

Az EU újabb jelentős lépést tett a közúti közlekedés megtisztítására irányuló erőfeszítéseiben. (Fotó: Canva)

 

Összetett kérdés

Ahogyan a személygépkocsikra és a furgonokra vonatkozó külön előírások esetében is történt, a politikai alkudozás azt eredményezte, hogy az EU végrehajtó testületét bízták meg azzal, hogy 2027-ig értékelje a kizárólag CO2-semleges üzemanyaggal üzemelő tehergépkocsik nyilvántartásba vételének lehetőségét, amelyek kipufogógáz-kibocsátását elméletileg a kibocsátás-csökkentési folyamat során felfognák.

Ez azonban egy potenciálisan összetett kérdés, mivel nemcsak azt kellene jogszabályban pontosan meghatározni, hogy milyen bioüzemanyagok vagy szintetikus üzemanyagok, például a „zöld” hidrogénnel előállított e-dízel felel meg a követelményeknek, hanem egy olyan rendszert is ki kell dolgozni, amely megakadályozza, hogy a hagyományos teherautókat fosszilis üzemanyaggal üzemeltessék.

A különféle kivételek ellenére – a szabályok például 2035-ig nem vonatkoznak a szemétszállító teherautókra – a megállapodást üdvözölték a közúti közlekedés megtisztításáért küzdő csoportok, amely az egyetlen jelentős ágazat, ahol az üvegházhatású gázok kibocsátása az elmúlt évtizedekben nem csökkent, hanem nőtt – 1990 óta mintegy ötödével nőtt, és jelenleg az EU teljes CO2-kibocsátásának negyedét teszi ki.

„Az EU egyértelműen megmondja a teherautógyártóknak, hogy mikorra kell majdnem minden járművüknek zéró kibocsátásúnak lennie” – mondta Fedor Unterlohner, a Transport & Environment zöld csoport tagja. „Az európai gyártóknak most már világos pálya áll rendelkezésükre, hogy növeljék az elektromos és hidrogénüzemű teherautók gyártását, és készen álljanak a Tesla és a kínai riválisok jelentette kihívásra.”

 

Komoly kihívás a gyártók számára

Az autógyártók képviseletében az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) megjegyezte, hogy a készülő uniós szabványok a legszigorúbbak a világon, és úgy vélte, hogy a végrehajtás ütemezése rendkívül nagy kihívást jelent a létfontosságú feltételek hiányában.

„Elektromos töltő- és hidrogéntöltő infrastruktúra, átfogó szén-dioxid-árképzési rendszerek, valamint a közlekedési szolgáltatókat a gyors beruházásokra ösztönző érdemi támogatási intézkedések: ezek a nulla kibocsátású járművek mellett a nehézgépjárművek gyors szén-dioxid-mentesítésének kulcsfontosságú összetevői” – mondta Sigrid de Vries, az ACEA főigazgatója nyilatkozatában.

A Bizottság közvetítésével folytatott úgynevezett „háromoldalú” tárgyalásokon ideiglenesen elfogadott jogalkotási szöveg az EU Tanács és az Európai Parlament hivatalos jóváhagyásától függ.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.