Mobilitás

A Tesla állítólagos megfizethető modellje visszakerülhet a tervek közé, ahogy éleződik a piaci verseny

S.Rita | 2024.01.29. 02:00

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk először 2020-ban kezdett beszélni egy 25 000 dolláros (22 000 euró körüli) elektromos autóról. A vállalat bennfentesei szerint a tervei újjáéledtek.

 

A Tesla 2025 közepén akarja megkezdeni egy megfizethető árú, „Redwood” kódnevű elektromos autó gyártását – írja a Reuters forrásai nyomán az Euronews. Elon Musk egy 25 ezer dolláros (22 ezer eurós) elektromos autóról kezdett beszélni 2020-ban, de később parkolópályára került az ötlet. Egy ilyen terv esetleges újbóli felbukkanása akkor következhet be, amikor a versenytársak is piacra dobják saját megfizethető árú elektromos járműveiket.

Két forrás szerint a Tesla tavaly „ajánlatkéréseket”, vagyis ajánlattételi felhívásokat küldött a beszállítóknak a „Redwood” modellre. Emellett heti 10 000 járműre prognosztizálták a gyártási mennyiséget.

A Teslát a tavalyi utolsó negyedévben a Warren Buffet által támogatott kínai BYD autógyártó előzte meg a világ legnagyobb e-autó-értékesítőjeként.

A legolcsóbb elektromos jármű 28 990 euróért kapható Európában. Ehhez képest a Tesla legolcsóbb autóját, a Model 3 Sedan-t 42 990 euróért árulják.

Eközben az európai autógyártók, a Renault, a Citroen és a Volkswagen is saját elektromos járművekkel vesznek részt a megfizethetőségi versenyben. A tömegpiaci elektromos autók mellett a Tesla állítólag a Robotaxin is dolgozik – derül ki Musk Walter Isaacson által írt életrajzából – állítólag hasonlít majd a robusztus külsejű Cybertruckra.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.