Mobilitás

A Volkswagen egy kicsi, megfizethető belépő szintű elektromos autón dolgozik

S.Rita | 2024.02.05. 02:00

A Volkswagen a cég műszaki fejlesztési főnöke, Kai Grunitz szerint vizsgálja egy belépő szintű elektromos autó létrehozásának lehetőségét a Polo-méretű ID.2 (képeinken) alatt. „Tényleg dolgozunk egy ID.1-en vagy kis ID-n, hívhatjuk bárhogy. Nagyon fontos, hogy legyen ez a kis, megfizethető járművünk” – mondta.

 

Eddig az elektromos autók lényegesen drágábbnak bizonyultak, mint benzinmotoros társaik, és mivel az árkülönbség nagy részét az akkumulátorok teszik ki, a kisautók vékony haszonkulcsa miatt a legtöbb márka (még az új kínai márkák is) messzire elzárkózik tőlük – írja a Carscoops. Grunitz biztos benne, hogy a Volkswagen már majdnem ott tart. „A 2026-ban érkező egységes cellánkkal csökkenteni fogjuk magának az akkumulátornak az árát” – mondta.

De vajon meg tudja-e ismételni a VW-csoport az Up/Mii/Citigo sikerét, és saját maga fejleszti-e az autót, vagy külső segítségre lesz szüksége?

A Volkswagen a cég műszaki fejlesztési főnöke, Kai Grunitz szerint vizsgálja egy belépő szintű elektromos autó létrehozásának lehetőségét a Polo-méretű ID.2 alatt. (Fotó: Canva)

 

„A kérdés nem az, hogy meg tudjuk-e csinálni egyedül” – mondja Grunitz. „Úgy gondolom, hogy technológiai szempontból meg tudjuk csinálni. Végső soron ez a méretezhetőség kérdése. Nagyon nehéz egy igazán megfizethető, teljesen elektromos járművet létrehozni. Trükkös feladat.”

„A csoporton kívül is keresünk együttműködési partnereket. Meglátjuk, hogy mi lesz a vége” – mondta, és nem volt hajlandó megerősíteni a Stellantis csatlakozásáról szóló pletykákat. „Nyereségesnek kell lennie, de a VW számára ez az autó sokkal fontosabb, mint a pénzkeresés, mert jelenti a belépést a márkánkba. Az első autónak megfizethetőnek kell lennie. Ha beülsz egy ID.1-esbe, akkor talán egy kicsit később a következő autód ID.2 vagy 3 vagy 4 lesz. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen egy kis, megfizethető jármű.”

Nem fogják azonban használni a skálázható SSP platformot, amely valószínűleg 2028-ban érkezik, és a Polótól a Bentley Bentaygáig mindent támogat. „Ez az autó nem lesz része az SSP-nek, mert az SSP egy kicsit később érkezik. Ez egy új platform lesz.”

Ha nem SSP, akkor meglévő MEB alépítmény adaptációja várható? „Majd meglátjuk. Különböző lehetőségeket vizsgálunk” – válaszolta a kérdésre.

 

Kiemelt kép forrása: Volkswagen

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.