Trading

Ez az ország lesz az olajkereslet-növekedés motorja 2030-ig

S.Rita | 2024.02.09. 01:00

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerdai közlése szerint 2023 és 2030 között várhatóan India lesz a globális olajkereslet növekedésének legnagyobb motorja, és ezzel szűken átveszi a vezetést a legnagyobb importőr Kínától.

 

A világ harmadik legnagyobb olajimportőre és -fogyasztója 2023 és 2030 között közel 1,2 millió hordó/nap (bpd) olajkereslet-növekedést fog elérni, ami az időszakra prognosztizált 3,2 millió bpd globális növekedés több mint egyharmadát teszi ki – idézi a Reuters az IEA a Goában megrendezett India Energy Week-en közzétett jelentését.

Az ügynökség előrejelzése szerint India kereslete 2030-ra eléri a 6,6 millió bpd-t, szemben a 2023-as 5,5 millió bpd-vel.

„India lesz a globális olajkereslet növekedésének legnagyobb motorja 2030-ig, miközben a fejlett gazdaságok és Kína növekedése kezdetben lelassul, majd ezt követően visszafordul kilátásaink szerint” – tette hozzá. India olajfogyasztásának legnagyobb alapját a dízelüzemanyag fogja képezni, amely az ország keresletnövekedésének csaknem felét, és a teljes globális olajkereslet növekedésének több mint egyhatodát teszi ki 2030-ig – közölte az IEA.

A repülőgép-üzemanyag átlagosan évi 5,9%-os növekedést ígér, de ez más országokhoz képest alacsony bázisról indul – tette hozzá.

A Nemzetközi Energiaügynökség szerdai közlése szerint 2023 és 2030 között várhatóan India lesz a globális olajkereslet növekedésének legnagyobb motorja. (Fotó: Canva)

 

„India esetében Kínához vagy a világ más részeihez képest az indiai gazdaságnak továbbra is több közlekedési üzemanyagra van szüksége, így arra számítunk, hogy India továbbra is növekedni fog a közlekedési üzemanyagok terén. Ez tehát eltér az olyan országoktól, mint Kína” – mondta Keisuke Sadamori, az IEA energiapiacokért és energiabiztonságért felelős igazgatója a konferencia alkalmával.

Ugyanakkor az IEA szerint az indiai járműpark villamosítása miatt a benzin esetében 2030-ig átlagosan 0,7%-os éves növekedés várható, ami visszafogott mértékű. Az új elektromos járművek és az energiahatékonyság javítása Indiában 480 000 bpd extra olajkeresletet fog kiváltani mostantól 2030-ig – tette hozzá.

A kereslet kielégítése érdekében India a hétéves időszak alatt várhatóan 1 millió bpd új finomítói kapacitással bővül, ami 2030-ra tovább növeli nyersolajimportját 5,8 millió bpd-re – közölte az IEA. „India jó úton halad a finomítói kapacitások hozzáadása terén” – mondta a konferencián Prasad Panicker, az indiai Nayara Energy vállalat elnöke. Hozzátette, hogy az indiai benzin iránti kereslet legalább a következő 20-25 évben nem fog tetőzni.

G Krishnakumar, a Bharat Petroleum Corp állami olajfinomító elnöke azt mondta, hogy a vállalat petrolkémiai kereslete is tényező lesz India olajfogyasztásának növekedésében, mivel a petrolkémiai termékek iránti kereslet növekedése egyenesen arányos az ország bruttó hazai termékével.

Az Indian Oil Corp (India vezető finomítója) vezetője kedden a konferencián elmondta, hogy a 2025 márciusáig tartó pénzügyi évben várhatóan valamennyi olajtermék értékesítésének növekedése emelkedni fog.

Az IEA jelentése 243 millió hordóra becsülte India olajkészleteit, amelyből 26 millió hordót a stratégiai kőolajkészlet-lelőhelyeken tartanak, míg a többi ipari készlet.
„Ez az IEA módszertana alapján 66 napos nettó importnak felel meg. Az indiai olajimport-szükséglet 2030 felé és azon túl is gyorsan emelkedni fog” – áll az IEA jelentésében.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.