Mobilitás

A kínai elektromos szuperszedán, ami kétszer olyan erős, mint a BMW M5

S.Rita | 2024.02.17. 01:00

A BYD YangWang U7 szedán főbb specifikációi kikerültek az internetre, miután a kínai autógyártó nemrég közzétette az elektromos autó első fotóit.

 

Eddig úgy tudtuk, hogy a YangWang U7 több mint 1000 lóerővel rendelkezik majd, és a Tesla Model S Plaiddel száll síkra – írja a Carscoops. Február elején a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium által online megosztott részletekből kiderült, hogy az autó négy elektromos motorral fog piacra kerülni, amelyek együttesen 1287 lóerős teljesítményt adnak le. Hogy ezt perspektívába helyezzük, a Model S Plaid 1025, míg a jelenlegi BMW M5 Competition „mindössze” 600 lóerős.

A Tesla Model S Plaid kínai kihívója. (Fotó: YangWang)

 

A négy villanymotort egy 135,5 kWh-s LFP akkumulátor látja el energiával. Miközben az autó monumentális teljesítményt nyújt, ez a hatalmas akkumulátor 800 kilométeres hatótávolságot is biztosíthat, a belépő szintű változatot 720 kilométeres hatótávolságnál korlátozzák.

Bár a gyorsulási adatok egyelőre nem nyilvánosak, kínai médiaforrások szerint az autó 270 km/órás végsebesség elérésére képes, ami ha igaz, akkor jelentősen elmarad a Tesla 322 km/órás végsebességétől.

Mint sok más elektromos jármű készítői a piacon, a YangWang U7 tervezőcsapata is arra törekedett, hogy az autó aerodinamikailag a lehető leghatékonyabb legyen. A légellenállási együtthatója mindössze 0,195 Cd. A Tesla Model S Plaid esetében ez a szám 0.208. (A kisebb érték a jobb.)

Az autó négy elektromos motorral fog piacra kerülni, amelyek együttesen 1287 lóerős teljesítményt adnak le. (Fotó: YangWang)

 

Az autó külsejéről már számos kép jelent meg, de egyelőre nem tudni, hogy milyen lesz a belső tér. Mindazonáltal gyanítható, hogy az utastér az U8 SUV-hoz hasonlóan képernyőkkel lesz tele, miközben rengeteg puha anyagot és plüss elemeket is tartalmaz majd.

Azt is tudjuk, hogy a YangWang U7 lidar-érzékelővel fog piacra kerülni, és 3. szintű félautonóm vezetési képességekkel fog rendelkezni.

 

Kiemelt kép forrása: YangWang

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.