Mobilitás

Újdonságok a CES 2024-ről: Miért félhet az autóipar?

Benedek Attila | 2024.02.19. 01:00

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán már korábban is kirajzolódott egy irány, ami aggodalommal töltheti el az autóipart és a valódi autókért rajongókat. Az elektronikai óriáscégek már a spájzban vannak!

 

Az 1885-ben feltalált autó és a hozzá kapcsolódó ipar a történetének legnagyobb átalakulásán megy keresztül. Ez annyit jelent, hogy az elektromos hajtás és a vele együtt érkező új hajtóanyagok – például a hidrogén – idővel biztosan leváltják a hagyományos üzemanyagokat használó motorokat.

A minden régi dolgot elsöprő hajtóanyagforradalom mellett kevesen gondolnak arra, hogy mi lesz a Földön használatban lévő 1,5 milliárd hagyományos meghajtású járművel… Ha a szén-dioxid ekkora ellenség, akkor talán ezzel a jelképes járműmennyiséggel, azaz szennyezővel is kellene valamit kezdeni. A környezetvédelem furcsaságairól térjünk vissza a témánkra.

Az autógyárak az utóbbi években azzal küzdenek, hogy miként keressenek pénzt. Miközben mindenki azt várja tőlük, jó hatótávú, elfogadható árú elektromos autókat dobjanak piacra.

A villanyautók jelenleg látható mértékben drágábbak a hagyományos társaiknál, ráadásul kezd visszaesni a kereslet irántuk. Mivel az a vevőkör, amelynek volt pénze, már megvette a Tesláját vagy az Audiját. Most az átlagos vásárló kerül sorra… Talán ez lehet az oka a villanyautó-eladások megtorpanásának. Ha a hagyományos gyártóknak nem jelentene elég gondot a Tesla, a BYD és társainak a megjelenése és az egész elektromos átállás, megérkeztek a területükre a tech cégek…

Ha a hagyományos gyártóknak nem jelentene elég gondot a Tesla, a BYD és társainak a megjelenése és az egész elektromos átállás, megérkeztek a területükre a tech cégek… (Fotó: Canva)

Google és társai

A jelek szerint az autó jövőjét környezetbarát hajtásmóddal ellátott, kisebb-nagyobb mértékben önvezető, kényelmes guruló nappalik fogják jelenteni. Kb. ez a jövőkép, ahol a szórakoztatás, az eszközök és az autók összekapcsolhatóságáé lesz a főszerep. Ezen a téren az autógyárak többsége járatlan, és most kezdik felfedezni ezt a terepet. Ezért fordítanak erre a területre is hatalmas összegeket.

S a háttérben ezért erősíti az Apple is az autóipari vonalát, ha már a saját autós terveit – nagy valószínűséggel – feladta.

 

Sony és a Honda

A 2020-as CES legnagyobb szenzációját a Honda és a Sony együttműködésének bejelentése okozta. Idén már konkrétumokkal is szolgáltak. Az Afeele néven futó, Sony érzékelőkkel, kamerákkal és képernyőkkel megpakolt elektromos autót 2025 második félévétől lehet megrendelni. Az első tulajdonosok 2026 tavaszán már élvezhetik is azt a műszerfalat, aminek grafikájának a működéséről az Epic játék kiadó Unreal Engine elnevezésű technológiája gondoskodik. Ha esetleg önnek nem mond semmit a név, emlékezzen a Mátrix film legutóbbi részére vagy kérdezze meg a közelében lévő fiatalt, hogy mi az Fortnite computeres játék.

Az Afeele néven futó, Sony érzékelőkkel, kamerákkal és képernyőkkel megpakolt elektromos autót 2025 második félévétől lehet megrendelni. (Fotó: Afeele)

 

Magna és az LG

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója a Magna, amelynek a Grazban lévő gyára, a Sony autójának a prototípusait is készítette. Ők az LG-vel fogtak össze. A céljuk, hogy együttes erővel hozzanak létre szórakoztató rendszereket és komplett műszerfalakat a jövő autóihoz. Biztosítva ezekhez nemcsak a fizikai eszközöket, hanem a programozást és az érzékelőket is. Így teljes csomagot tudnak kínálni az autógyáraknak.

A Harman Kardon név ismerős lehet a hifirajongóknak. A vállalat autós részlege szintén az önvezetős korszakot vette célba. A Cadillacnél jelent meg először – a vadászgépeknél használt – HUD-ként rövidített technológia.

Ez manapság sok modellben elérhető megoldást azt biztosítja, hogy a szélvédőre vagy a vezető elé vetítik a főbb menet adatokat. A legfrissebb kivitelei a prémium autókban ma is hihetetlen dolgokat tudnak, de ezeket is felülmúlja a Harman, szinte az egész szélvédőt használó megoldása.

 

A legnagyobb csapás

A Google autós részlegével dolgozik a Volvo, így a közeljövő svéd modelljeinek a háttérrendszeréről az óriáscég autós részlege gondoskodik. Ennél mélyebb és nagyobb mértékű elköteleződést igényel a Qualcomm által kifejlesztett, Snapdragon Digital Chassis elnevezésű rendszer.

A chipgyártás egyik legnagyobb játékosa ugyanis teljes rendszert kínál, ami a járművek közötti kommunikációtól kezdve a jármű okostelefon-összeköttetését, az autóban történő szórakoztatást, a navigációt, a wifit, az 5G-t, és az önvezetést is lefedi.

Ezekhez biztosítják a teljes program és számítógépes hátterét… Ennél lényegesebb, hogy ezek fejlesztéshez, egyénre szabásához is segítséget nyújtanak, és nemcsak különleges chipeket kínálnak hozzájuk.

 

Kiemelt kép forrása: Afeele

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.