Mobilitás

A világ legrondább autója meglepően jól nézne ki elektromos változatban: modern köntösben a legendás Fiat Multipla

S.Rita | 2024.02.20. 01:00

Az 1998-as Fiat Multipla ellentmondásos stílusa ellenére, vagy talán éppen ezért, az egyik legfelismerhetőbb jármű maradt, amely valaha készült, és méretéhez képest rengeteg praktikummal büszkélkedhet.

 

Egyesek szerint a modell megelőzte korát, Marco Maltese független tervező is gondolja, aki legújabb projektjéhez a Multipla adott ihletet – írja a Carscoops. A művész digitálisan újraalkotta a Multipla modernkori, 21. századi változatát, frissítve ikonikus dizájnelemeit és beépítve egy akkumulátoros-elektromos hajtásláncot.

A „Re.Multipla” projekt sok tekintetben a Renault Twingo újjáélesztését idézi, és talán elindítja a ’90-es évek ikonikus modelljeinek újbóli bemutatását célzó trendet az autógyártók körében. A Renault megközelítéséhez hasonlóan a Maltese is hű maradt Roberto Giolito eredeti Fiat Multipla formatervéhez, miközben beépítette a kortárs stílusirányzatokat és egyedi jegyekkel egészítette ki azokat.

 

Az eredeti Multiplához hasonlóan, amelyet 1998-tól 2010-ig gyártottak (Kínában 2013-ig), a forma megőrizte jellegzetes két részre osztását. Az észrevehető frissítések közé tartozik azonban a hátsó rész élesebb formájú üvegháza és a karosszéria formásabbá tétele.

A nagyobb, három küllős kialakítású kerekek, valamint az alacsonyabb és szélesebb állás az Re.Multipla sportos és ültetett megjelenéséért felelnek. Ennél is fontosabb, hogy a szélvédő aljára szerelt jellegzetes világítóegységek átadták helyüket a karcsúbb Y alakú LED-eknek. Ami a fő fényszórókat illeti, azok megtartották kerek formájukat, de kiállnak az orrból.

További menő jellemzői közé tartoznak az „öngyilkos ajtókra” (a megszokottal ellentétes irányba nyiló ajtók) utaló vékony kilincsek az oldalablakok tövében. Ezenkívül a hangsúlyos hátsó sárvédők és a hátsó üveg aerodinamikus kontúrja, amely zökkenőmentesen illeszkedik az oldalablakokhoz, hozzájárulnak az jellegzetes formatervhez.

Bár a tervező nem adott ki rendereléseket a belső térről, nyilvánvaló, hogy a cél az eredeti Fiat Multipla jellegzetes, két soros, hatszemélyes elrendezésének megőrzése volt. Ez az elrendezés maximalizálja a tágasságot, amelyet a nagy szélesség és a nagy üvegház dobozszerű formája biztosít.

Mivel ez pusztán egy tanulmány, Maltese nem bocsátkozott részletekbe az alépítményt illetően, de a kisbuszt padlóba épített akkumulátorral és elektromos motorokkal képzelte el. Ez a konfiguráció jól illeszkedik a Multipla karakteréhez, tekintve, hogy az eredeti 1,6 literes benzinmotorja valószínűleg a legidőtlenebb tulajdonsága. A környezetvédelmi előnyök mellett az elektromos meghajtás potenciálisan lenyűgöző teljesítményadatokat kínálhatna a kisbusznak. Megjegyzendő, hogy az eredetit a családcentrikus jellege ellenére is dicsérték kezelhetőségéért és menetdinamikájáért.

Fotó: Instagram / @maltesedesign_concept

 

Jól illeszkedne egy új Multipla a mai világba?

A Multipla visszahozása minden bizonnyal felkeltené az érdeklődést a rajongók és az egyedi formatervezés iránt rajongók és a nosztalgiázók körében. Egy ilyen lépés sikere azonban számos tényezőtől függne, többek között a piaci kereslettől, a technológiai fejlődéstől és a fogyasztói preferenciáktól. Mint egy újabb retro-futurisztikus elektromos jármű, ez is felkelthetné a figyelmet, különösen az elektromos járművek és a retro stílus iránti növekvő érdeklődés miatt.

A Fiat Multipla nemrégiben megjelent egyedi különkiadása a modell öröksége iránti folyamatos érdeklődésről tanúskodik, de hogy ez teljes körű újjáélesztéssé válik-e, még nem tudni.

 

Kiemelt kép forrása: Instagram / @maltesedesign_concept

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.