Vállalatok

Kína nagy dobásra készül az elektromos autózás terén

Devenyi Dalma | 2024.02.21. 01:00

Kína már most is vezető szerepet tölt be az akkumulátor-iparban, és most a szilárdtest-akkumulátorok óriásává kíván válni, létrehozva egy masszív konzorciumot, amely a legnagyobb akkumulátorgyártókból, kutatókból és kormányzati tisztviselőkből áll.

 

A China All-Solid-State Battery Collaborative Innovation Platform (CASIP) elnevezésű konzorciumban a CATL, a BYD akkumulátorokkal foglalkozó részlege, a FinDreams Battery, a CALB, a Svolt Energy Technology, az EVE Energy és a Gotion High-tech, valamint a Nio és a BYD autógyártók vesznek részt – írja a Carscoops. Ezek a cégek a világ 10 vezető autóipari akkumulátorgyártója közül hatot képviselnek, és más, nem részletezett állami tulajdonú kínai autógyártók is részt vesznek a projektben.

A cél a szilárdtest-akkumulátorok ellátási láncának kiépítése 2030-ig.

A CASIP emellett alapkutatással, kulcsfontosságú technológiákkal, valamint szilárdtest-akkumulátorokkal felszerelt elektromos járművek közös fejlesztésével és gyártásával foglalkozik majd. Több kulcsfontosságú kormányzati szerv is részt vesz a projektben, köztük az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium, a Tudományos és Technológiai Minisztérium, az Államtanács Vagyonfelügyeleti és Vagyonkezelési Bizottsága és a Nemzeti Energiaügyi Hivatal.

Miao Wei, a Kínai Népi Politikai Konzultációs Konferencia Gazdasági Bizottságának alelnöke a konzorcium elindítását ünneplő rendezvényen elmondta, hogy „az új energiahordozókkal működő járművek aránya az új autók eladásához képest 2025-re vagy 2026-ra több mint a felét fogja kitenni”, és „ki kell használnunk az új energiahordozókkal működő járművek nagy piacát, hogy megvalósítsuk a szilárdtest akkumulátorok korai elterjedését”.

Az akkumulátorgyártók és autógyártók „all-star felállása” a Toyotával vív majd a csatát.

A Nikkei Asia jelentése szerint a japán vállalat állítólag több mint 1300 szabadalommal rendelkezik a szilárdtest-akkumulátorok területén, míg a kínai vállalatoknak együttesen kevesebb mint 100 szabadalmuk van. A Toyota partnerségre lépett az Idemitsu Kosan olajfinomítóval, és 2027-ben és 2028-ban szeretné kereskedelmi forgalomba hozni a szilárdtest-akkumulátorokat, mielőtt elérné a teljes körű tömeggyártást.

„A mesterséges intelligencia megváltoztatja az anyagkutatás és -fejlesztés módját, és jelentősen felgyorsítja a szilárdtest-akkumulátorok kutatásának és fejlesztésének sebességét” – tette hozzá Ouyang Minggao, a Tsinghua Egyetem professzora, amely szintén részt vesz a konzorciumban. „2030-ra nagyobb esélyünk lesz arra, hogy áttörést érjünk el a teljesen szilárdtest-akkumulátorok iparosítása terén.”

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.