Mobilitás

Egyszerűen brutális: így aláz a Tesla Cybertruck gyorsulási versenyen

Devenyi Dalma | 2024.02.22. 01:00

Bár a Tesla Cybertruck szokatlan kialakítású, nagy hasmagassággal rendelkező formatervet kapott, a gyorsulási adatai mellett sem lehet elmenni szó nélkül.

 

Aligha megdöbbentő, hogy a tulajdonosok elkezdtek a Cybertruckokkal gyorsulási versenyekre járni (ha már terepen felsültek vele), és az elért idők lenyűgözőek, különösen, ha figyelembe vesszük az elektromos pickupok puszta súlyát és méretét.

DblCapCrimpin youtuber a hatótávnövelt Tesla Cybertruck Cyberbeast tulajdonosa nemrég megosztott egy videót, amelyben többször ment egy 1/8 mérföldes pályán. Lenyűgöző módon az elektromos pickup figyelemre méltó állandóságot mutatott, az öt áthaladásból négyet a lehető legszűkebb határon belül teljesített.

Pontosabban a Cybertruck 6,88, 6,86, 6,89 és 6,95 másodperc alatt teljesítette az 1/8 mérföldet, és csak egy kicsit lassabb, 7,64 másodperces menet következett be, amikor némi vízre futott.

 

Az elektromos autó pár 0-60 mérföld/órás (0-96 km/h) sprintet is teljesített: 2,68, illetve 2,72 másodperc alatt, több mint 1 g-s gyorsulással. Érdemes megjegyezni, hogy a legerősebb Cyberbeast változat hivatalos 0-60 mérföld/órás adatai 2,6 másodpercet mutatnak, amit a 845 lóerős (630 kW / 857 LE) hárommotoros elrendezés tesz lehetővé.

Akár hardcore Tesla-rajongó, akár szkeptikus, ezek a számok tagadhatatlanul lenyűgözőnek számítanak egy olyan pickup esetében, amely 3139 kilogrammot nyom, és 35 colos, terepjáró gumiabroncsokkal van felszerelve. Az első próbálkozások után DblCapCrimpin biztos benne, hogy némi súlycsökkentéssel és egy szett tapadósabb, közúti használatra szánt gumival a 6 másodperces határ alá tudja vinni az 1/8 mérföldet.

A gumi kulcsfontosságú, hiszen lehetővé teszi, hogy a jármű hatékonyabban vigye az útra az erejét.

Biztosra vehető, hogy a Tesla Cybertruck a jövőben még számtalan drag racing videóban fog szerepelni. Mindazonáltal nyilvánvaló, hogy a Cybertruck csak a rövidebb futamokon jeleskedik, míg a belső égésű motorral hajtott sportautók és szupersportkocsik valószínűleg uralni fogják a sokkal mérvadóbb negyedmérföldes tesztet.

 

Kiemelt kép forrása: YouTube

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.