Mobilitás

Az Audi kínai partnere Genfben mutatja be prémium szedánját 800 kilométeres hatótávolsággal

S.Rita | 2024.02.26. 02:00

Az MG anyavállalata, a SAIC Motors folytatja terjeszkedését európai területen egy új, kizárólag elektromos meghajtású márka bevezetésével, amely az IM, azaz az Intelligent Mobility rövidítése. A márka az L6 modellel mutatkozik be a jómódú európai vásárlóknak, amely február 26-án, a Genfi Nemzetközi Autószalonon debütál világszerte.

 

Az elektromos szedán, amelyet Európában még nem mutattak be, sőt, még csak nem is sejtettek, a prémium piacra pályázik, lenyűgöző hatótávolsággal és teljesítménnyel – írja a Carscoops.

Bár a lóerők számát még nem osztották meg, az IM Motors azt ígéri, hogy az L6 kevesebb mint három másodperc alatt képes lesz 100 km/h sebességre gyorsulni, ami gyorsabb, mint egy Lucid Air Grand Touring vagy egy Tesla Model S Performance.

A kínai autógyártó azt is ígéri, hogy az L6 két különböző specifikációban érkezik majd, amelyek 600 és 800 km közötti hatótávolságot kínálnak.

A nagyobb hatótávolságú modell ezt a teljesítményt egy szilárdtest-akkumulátornak köszönhetően éri el, amely biztonságosabb és gyorsabban tölthető, mint a rövidebb hatótávolságú modell lítium-ion akkumulátorai.

Az IM Motors azt is ígéri, hogy az L6 „csúcstechnológiát” kínál majd a fogyasztóknak, hogy 2025-ös bevezetésekor felvehesse a versenyt az európai prémium kategóriás járművekkel. A márka európai piacra való bevezetéseként az L6 jelzésértékű a kontinensen értékesíteni kívánt járművek tekintetében.

Az IM elmondása szerint a hangsúlyt a felső kategóriás szedánokra és a nagyméretű SUV-kra helyezi.

Az IM L6-ot az új MG3 Hybrid mellett mutatják be. Az IM Motors 2020-ban alakult a SAIC és a kínai Zhangjiang Hi-Tech és Alibaba technológiai vállalatok közös vállalkozásaként. Az újonnan alapított márka állítólag az egyik oka annak, hogy az Audi tavaly elmélyítette együttműködését a SAIC-kal Kínában.

 

Kiemelt kép forrása: IM Motors

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.