Mobilitás

Faforgácsból készült akkumulátorok alakíthatják át az elektromos járművek iparát

S.Rita | 2024.02.27. 01:00

Egy új-zélandi vállalat eldobott faforgácsból szintetikus grafitot állít elő, amelyet elektromos autók akkumulátoraiban lehet felhasználni. A CarbonScape az erdészeti ipar melléktermékeinek hőkezelésével, az úgynevezett termokatalitikus grafitizálással állítja elő a „biografitot”. Ezáltal faszén keletkezik, amely katalizálható és tisztítható akkumulátor-anód minőségű grafittá.

 

A startup szerint az általuk előállított alternatív grafit fenntarthatóbb megoldás, és segíthet Európának csökkenteni a Kínától való függőségét a lítium-ion akkumulátorok tekintetében – írja az Euronews.

 

Mi az a biografit és miért fontos?

Az elektromos járművek akkumulátorainak gyártásához szükséges grafitot jelenleg bányászott természetes grafitból vagy kőolajtermékekből származó szintetikus grafitból nyerik. Ivan Williams vezérigazgató szerint a CarbonScape biografitja sokkal bolygóbarátabb.

„A hagyományos szintetikus grafit előállításához fosszilis tüzelőanyag-alapú alapanyagokat, például kőszénkátrányszurkot és kőolajkokszot, valamint fosszilis tüzelőanyaggal működő eljárásokat használnak. Következésképpen minden egyes tonna előállított grafit után 35 tonna széndioxid-egyenértéket bocsátanak ki.” – mondja.

A természetes bányászott grafit nagy terhet ró a közösségekre, az állatokra és a környezetre, és az ebből a nyersanyagból egyetlen tonna anód minőségű grafit előállításához szükséges kitermelési és termelési folyamatok 15 tonna szén-dioxid-kibocsátással járnak. A biografitot ehelyett erdészeti melléktermékekből, például faforgácsból állítják elő.

„Ha ezeket a széles körben elérhető, fenntartható alapanyagokat használjuk fel a termékünk előállításához, akkor olyan szén-dioxidot kötünk meg, amely egyébként a rothadás során kibocsátásra kerülne. Ez azt jelenti, hogy a technológiánk minden egyes tonna biografit előállításával 2,7 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak megfelelő mennyiséget képes eltávolítani, ami azt jelenti, hogy a lítium-ion akkumulátorok e kritikus fontosságú anyagának klímapozitív alternatívája.” – mondja Williams.

A biografit előállítása az akkumulátorgyárak közelében is történhet, ami a szállítási távolságok csökkentésével tovább csökkenti a CO2-kibocsátást.

„Mivel széles körben elérhető alapanyagot használunk, a gyártóüzemeket az akkumulátor- és cellagyártók, valamint az elektromosautó-gyártók közelében is elhelyezhetjük, ami tovább növeli az ellátási lánc biztonságát, miközben további gazdasági hatékonyságot és környezeti előnyöket biztosít” – tetteh hozzá Williams.

A startup szerint az általuk előállított alternatív grafit fenntarthatóbb megoldás, és segíthet Európának csökkenteni a Kínától való függőségét a lítium-ion akkumulátorok tekintetében. (Fotó: Canva)

 

Segíthet-e a biografit Európának csökkenteni a Kínától való függőséget az elektromos autók akkumulátorai tekintetében?

A CarbonScape reméli, hogy a biografit segíthet a nyugati országoknak abban, hogy csökkentsék a Kínától való függőségüket az LFP – lítium, vas, foszfát – akkumulátorok tekintetében, amelyekkel sok elektromos jármű működik.

A Statista adatai szerint 2022-ben Kína mintegy 5,5 millió akkumulátoros járművet gyártott, ami az abban az évben gyártott globális elektromos járművek több mint felét teszi ki.

A kritikusok arra figyelmeztettek, hogy a CarbonScape rendszere túl nagy mennyiségű faforgácsot igényel, és nem olyan költséghatékony, mint a grafit.

Williams szerint azonban az Európában és Észak-Amerikában évente keletkező erdészeti melléktermékek kevesebb mint 5 százalékának felhasználásával 2030-ra a hálózati méretű és elektromosautó-akkumulátorok teljes globális grafitigényének felét biografittal tudnánk kielégíteni.

„A biografitot fenntartható alapanyagok és megújuló energiaforrások, azaz nem véges erőforrások felhasználásával állítjuk elő, a relatív hosszú távú árbiztonsága miatt egyedülállóan vonzó a felvásárlók számára. A hagyományos technológiák ehhez képest véges erőforrásoktól függnek – a fosszilis tüzelőanyagok fogyatkozó készletei, illetve a gazdaságilag életképes grafitbányák korlátozott száma -, ami a vevők számára az áringadozást, valamint a készletek egyszerű kiapadásának veszélyét jelenti” – mondta Williams.

A CarbonScape tavaly 18 millió dolláros (16,7 millió eurós) támogatást kapott a finn-svéd Stora Enso erdészeti vállalattól és a hongkongi székhelyű akkumulátorgyártó Amperex Technology Ltd-től (ATL). Williams szerint a befektetéssel kereskedelmi célú biografit üzemek építését finanszírozzák Európában és az Egyesült Államokban.

A beruházás kritikus pillanatban történik, amikor a fellendülő elektromos járművek piacán megugrik a grafit iránti kereslet. A Project Blue tanácsadó cég előrejelzései szerint 2030-ra a világnak 777 000 tonna grafitból álló globális ellátási hiánnyal kell szembenéznie.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.