Mobilitás

Hihetetlen cuki elektromos buborékautó, amit 14 évesek is vezethetnek

Devenyi Dalma | 2024.02.27. 02:00

A Micro hihetetlenül aranyos Microlino névre hallgató modellje eddig csak gyerekjátéknak tűnt, most azonban egy új változat is elérhető, amelybe valóban beszállhatnak gyerekek, és vezethetik is. A Microline Lite ugyanolyan menő, mint a már létező elektromos kisautó, amely már néhány éve kapható Európában, de ezt a változatot úgy alakították át, hogy megfeleljen az előírásoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy már 14 éves korú sofőrök is a volánja mögé ülhessenek.

 

Míg az alapváltozat egyetlen 17 lóerős villanymotorja 90 km/h végsebességet biztosít, addig a 12 lóerős Lite, amelyet a héten mutatnak be a Genfi Autószalonon, Svájcban, 40 km/h-ra van korlátozva – írja a Carscoops. Ez a megengedett maximális sebesség az L6e (mopedautó) kategóriában, amelybe a Citroen Ami, az Opel Rocks és a Fiat Topolino is tartozik.

Az L6e követelményeinek teljesítése azt jelenti, hogy akár 14 évesek is a volán mögé ülhetnek, bár a minimális vezetési korhatár országonként változik: Franciaországban és Olaszországban és hazánkban 14 év, Svédországban, Németországban, Ausztriában és Spanyolországban 15 év, a legtöbb más országban pedig 16 év. De nem a gyerekek az egyetlen célközönség. Az L6e járműveket Európában bárki vezetheti, aki rendelkezik mopedengedéllyel.

Vizuálisan a színpalettán túl nem sok minden különbözteti meg az új Lite-ot a gyorsabb standard Microlinótól. A Lite csak Venice Blue (kék) és Berlin Anthracite (szürke) színekben kapható, és nem kap kéttónusú fényezési opciót, mint a nagytestvére, de néhány külső részletet narancssárgával szedtek ki, hogy „energikus” megjelenést kölcsönözzenek neki. Az élénk színek és a BMW Isetta által inspirált dizájn alatt ugyanazt az acélból és alumíniumból készült karosszériát találjuk, amelynek teljes elülső panelje oldalra nyílik, hogy a két ülésre be lehessen szállni.

Az L6e követelményeinek teljesítése azt jelenti, hogy a járművet akár 14 évesek is vezethetik. (Fotó: Microlino)

 

A vásárlók 5,5 és 11 kWh-s akkumulátorok közül választhatnak, a kisebbik 100 km-es hatótávolságot biztosít, és két órát vesz igénybe a 80 százalékos feltöltése, míg a nagyobbik csomag 180 km-es hatótávolságot kínál, és négy órát vesz igénybe a feltöltése. Az eredeti, teljes sebességű Microlino egy 15 kWh-s akkumulátorral is választható, amely 228 km hatótávolságot ígér, de ez a Lite modellben nem áll rendelkezésre.

A Micro, amely az 1990-es évek végén és a 2000-es években a Micro és a Razor nevek alatt hagyományos rollerek értékesítésével szerzett nevet, nem adta ki a Torinóban épített Lite listaárát, de azt mondja, hogy négyéves szerződéssel havonta 149 svájci frankért (156 euró, 60 800 forint) lesz elérhető, ha a vásárlók 25 százalékos előleget fizetnek.

Ez csak valamivel kevesebb, mint az a 157 svájci frank, amit a Micro kér a normál teljesítményű, alapfelszereltségű Microlinóért, amelynek listaára 16 490 svájci frank (17 270 euró, 6 700 000 forint), de nyilvánvaló, hogy a Lite olyan sofőrök számára készült, akik jogilag nem ülhetnek a gyorsabb változat volánja mögé, így a vásárlók valószínűleg nem fognak a kettő között sokat hezitálni. A Lite idén tavasszal kerül forgalomba Európában.

 

Kiemelt kép forrása: Micro

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.