Mobilitás

Ez az innováció a legnagyobb benzingőz-rajongókat is elektromos autóba ültetheti

S.Rita | 2024.03.01. 05:35

Az elektromos járművekkel kapcsolatos aggodalmaknak se szeri, se száma, de a technológiai fejlesztések segítenek ezeken átlendülni. Az izraeli StoreDot startup cég új, extrém gyorsan tölthető (XFC) akkumulátora mindössze négy perc alatt 160 kilométeres hatótávolságot ígér.

 

Az extrém gyors töltés titkos fegyvere

Az elektromos járművekre jellemző, hogy az akkumulátor feltöltése túl sokáig tart, főleg a belső égésű motorok tankolásával összehasonlítva – írja a Clean Technica. Gyakori érv szokott lenni ellenük, hogy a rohanó világban minden perc számít.

Ha az elektromos autó akkumulátorának feltöltése annyi idő alatt, mint egy benzintanké, az kihúzná az egyik legnagyobb méregfogat.

A nyilvános töltőállomások elérhetősége egy másik tipikus kritika. A gyorsabban töltődő akkumulátorok lehetővé tennék, hogy egy töltőállomás egy nap alatt több autót szolgáljon ki, ami tovább enyhítené a problémákat. Az extrém gyorstöltés segítene pótolni azt az időveszteséget is, amit a járművezetőnek az esetleges töltéshez szükséges kitérő miatt kell elszenvednie.

Az elektromos járművekkel kapcsolatos aggodalmaknak se szeri, se száma, de a technológiai fejlesztések segítenek ezeken átlendülni. (Fotó: Canva)

 

Az 5 perc jó, a 4 perc még jobb

A StoreDot legutóbb akkor került a hírekbe, amikor a 160 kilométeres hatótávra való feltöltést 5 percre sikerült letornáznia, amivel az extrém gyors töltés kategóriájába került. A cég most emlékeztetett mindenkit arra, hogy a végső cél 160 kilométeres (100 mérföldes) hatótávolság 3 percre való leszorítása 2028-ra, a 4 perces köztes cél pedig már lőtávolban van az új fejlesztésnek köszönhetően.

„A StoreDot a korai prototípus tesztek során a tervezettnél hamarabb elérte a 4 perces mérföldkövet azáltal, hogy egy sor olyan cellafejlesztést hajtott végre, amelyek lehetővé teszik az extrém gyors töltést a rendelkezésre álló infrastrukturális képességekkel” – jelentette be a vállalat február közepén.

 

Ennél is többet akarnak

A „korai prototípus tesz” úgy hangzik, mintha az igazi modell még messze lenne? Nem így van. A StoreDot várakozásai szerint az új akkumulátor 2026-ra készül el a  tömeggyártásra. A vállalat megjegyzi, hogy a tesztelés már most, a tervezettnél korábban elérte az egyik mérföldkövet, az 1100 extrém gyors töltési ciklust kis formában. Nagyméretű elektromos járműre lefordítva ez 340 wattóra/kilogramm energiasűrűséget jelentene.

A StoreDot az extrém gyors töltés terén elért eredményeket a holisztikus akkumulátortervezésének tulajdonítja, amely a töltési sebességet és az energiasűrűséget együttesen kezeli, ahelyett, hogy csak a sebességre összpontosítana. A 4 perces akkumulátorcellák esetében a cél az energiasűrűség legalább 10%-os növelése.

„A kiegyensúlyozott, rendszerszintű megközelítéssel az XFC akkumulátortechnológiánkban rejlő teljes potenciált kiaknázzuk, hogy maximalizáljuk a valós teljesítményt. Ahelyett, hogy a töltési sebességet helyeznénk előtérbe, tervünk a technológiai fejlesztésekre összpontosít minden területen – energiasűrűség, cella- és csomagtervezés, kémia és hűtésoptimalizálás. Az eredmény egy rendkívül gyors töltési élmény, amely könnyen alkalmazható a mai infrastruktúrán” – magyarázta a StoreDot vezérigazgatója, Dr. Doron Myersdorf egy sajtónyilatkozatban.

Az izraeli StoreDot startup cég új, extrém gyorsan tölthető (XFC) akkumulátora mindössze négy perc alatt 160 kilométeres hatótávolságot ígér. (Fotó: Canva)

 

Szilárdtest, vagy sem?

Amennyiben néhány potenciális elektromosjármű-vásárló kiváró magatartást tanúsít, az extrém gyors töltés és a nagyobb hatótávolság lehet az egyik olyan dolog, ami cselekvésre ösztönözheti őket, ahogyan azt a szilárdtest-elektromos akkumulátorok feltörekvő generációja ígéri.

A StoreDot alternatív utat választ. Elektromos járműakkumulátora a hagyományos lítium-ion grafit anódot egy szabadalmaztatott formulával helyettesíti, amelyet a vállalat úgy jellemez, hogy „bioinspirált aktív anyagú nanorészecskék gyorsítják az iondiffúziót, a bizonyítottan gyors, biztonságos és stabil töltés érdekében”.

Ez tulajdonképpen egy szilíciumakkumulátor. A StoreDot ezzel magyarázza, hogy miért részesítik előnyben a szilíciumot a szilárdtest lítium-fém technológiával szemben:

„Míg egy Li-ionhoz hat szénatom (grafit) kell, hogy kapcsolódjon, addig egy Si-atom négy Li-ionhoz képes kapcsolódni. Ez azt jelenti, hogy a Si-anód elméletileg több mint tízszer annyi energiát képes tárolni, mint a grafit. Ráadásul a szilícium környezetbarát és alacsony költségű anyag. Szilíciumunkat szabadalmaztatott kismolekulájú szerves vegyületekkel együtt szintetizáljuk, így egy rendkívül hatékony aktív anyagot kapunk, amely ellenáll a szilícium változásainak, például az akkumulátor töltése során bekövetkező térfogattágulásnak, az energiafogyás problémáinak, a kiemelkedő sebesség korlátainak, és mindezt fokozott biztonsággal teszi.”

A StoreDot szilícium akkumulátor formulája több mint 10 év kutatás-fejlesztés és egy sor egyéb eszköz használatának eredménye, beleértve a gépi tanulást és az AI-adattudományt.

 

Új remény a jövő elektromos jármű forradalmához

Az elektromos autók értékesítését különböző tényezők befolyásolják, beleértve az autóipar általános trendjeit, a tömegközlekedési járművek értékesítését és a kormányzati ösztönző politikákat. Az Egyesült Államokban például az egyik nagy tényező, amit figyelembe kell venni, a benzinárak közelmúltbeli csökkenése, ami elveheti a reflektorfényt az e-autókról. Az amerikai politikai döntéshozók hozzáállása sem sokat segít. A Ford például tavaly nyáron politikai támadásokat kapott, amikor felröppent a hír, hogy a vezető kínai cég, a CATL akkumulátor-technológiája szerepel majd az új, Michiganben épülő akkumulátorgyártó üzemének terveiben.

A Ford tavaly szeptemberben leállította a projektet. Bár novemberben újra elindították, a vállalat 43%-kal csökkentette a tervezett termelést, a megnövekedett munkaerőköltségekre és a járművek vártnál lassabb elfogadási arányára hivatkozva.

Lehet, hogy ismét vissza kell állítaniuk a létszámot. Januárban a Cox Automotive cég kijelentette, hogy 2024 lesz az elektromos járművek éve. A Cox Automotive csapata arra számít, hogy az autóipar teljes mértékben felismeri annak szükségességét, hogy az átlagos fogyasztókat meggyőzzék az elektromos járművek előnyeiről.

„Azonban arra számítunk, hogy az elektromos járművek eladásai az Egyesült Államokban a több elérhető modellel, több ösztönzővel, több kedvezménnyel, több reklámmal és nagyobb értékesítési erőfeszítésekkel sem lesz képes meghaladni a 2023-ban felállított 1 millió darabos rekordot” – összegezték.

A plug-in hibrideket és a hibrideket is beszámítva, a Cox azzal számol, hogy az elektromos járművek a piac közel 24%-át tehetik ki idén az USA-ban. Ez végül is nem hangzik rosszul.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.