Vállalatok

Megérkeztek az ALDI üzleteibe a DRS-rendszerben visszaváltható palackok: ezt a logót kell keresni

NRGreport | 2024.03.02. 05:35

Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták. A vásárlók már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltási díjas termékeket.

 

A 2024-ben induló üvegvisszaváltási rendszer bevezetése miatt a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET, fém és üveg italospalackokat, illetve italosdobozokat már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni.

A hatályos jogszabályok értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük.

A fogyasztók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor a visszaváltási díj a fogyasztó részére visszajár. Az ALDI valamennyi hazai üzlete 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű, a vállalat ezért az összes áruházánál üzembe helyezte a visszaváltó automatákat.

Ezt a logót kell keresnünk a palackokon. (Fotó: ALDI)

 

Március 1-től országszerte minden ALDI-ban elérhetők az első visszaváltási díjas termékek.

Az Aqua+ sajátmárkás Eper-rebarbara, Mangó-passiógyümölcs és Citrom-lime ízesítésű szénsavmentes üdítőital címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, amelynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóság a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölésre került. A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MOHU tájékoztatása szerint – várhatóan áprilistól lesz elérhető.

A jövőben folyamatosan érkeznek a visszaváltásidíj-köteles termékek az ALDI áruházaiba. A vásárlók a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán található erre vonatkozó pluszinformációk segítségével azonosíthatják ezeket a termékeket.

 

Kiemelt kép forrása: ALDI

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.