Mobilitás

Gyilkos lesz: Elon Musk brutális gyorsulást ígér az új Tesla Roadsterrel

S.Rita | 2024.03.03. 05:35

Elon Musk az X-fiókján megosztott néhány érdekes frissítést a régóta várt Tesla Roadsterrel kapcsolatban. A Tesla vezérigazgatója szerint a sportkocsi szériaváltozata kevesebb mint 1 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100 km/h sebességre, és megjegyezte, hogy ez a legkevésbé érdekes rész. Azt az apró infót is megerősítette, hogy a Tesla Roadster piaci bevezetését ismét elhalasztották – ezúttal 2025-re.

 

Musk a Tesla Roadsterrel kapcsolatos posztolási hullámba kezdett, és a következő merész kijelentést tette: „Nem lesz még egy ilyen autó, már ha egyáltalán ezt autónak lehet nevezni”. Hozzátette, hogy a vállalat magasabbra tette a lécet a sportos elektromos autó tervezési céljait illetően – idézi a Carscoops.

Ez magyarázza a felülvizsgált, 1 másodperc alatti 0-100 km/h-s becsült időt, ami majdnem a felére csökkenti a korábban bejelentett 1,9 másodperces időt. Ha ez megvalósul, a Tesla Roadster a történelem leggyorsabban gyorsuló szériaautójaként pozícionálná a Tesla Roadstert. Jelenleg ez a cím a Rimac Neverát illeti, amely 1,74 másodperces bizonyított 0-100 rekorddal büszkélkedhet.

A félelmetes gyorsulási adatot egy „SpaceX opciós csomagnak” köszönhetően érik majd el, amely a tervek szerint „körülbelül 10 kis rakétahajtóművet tartalmaz az autóra szerelve”. Musk utalt rá, hogy ez a technológia akár még azt is lehetővé teheti, hogy az autó repüljön – persze ezt fenntartásokkal kell kezelni.

 

Musk nagy durranást ígér

A megjelenési dátummal kapcsolatos legnagyobb kérdésre válaszolva a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy a Roadster gyártási tervei éppen időben elkészülnek ahhoz, hogy 2024 vége felé hivatalosan is leleplezzék. Hozzátette, hogy „van esély arra, hogy ez minden idők legelképesztőbb termékbemutatója legyen”. Ami a szállításokat illeti, azok a tervek szerint 2025-ben kezdődnek meg.

Ne feledjük, hogy a Tesla Roadster eredeti, 2017 novemberi bemutatóján a vállalat azt ígérte, hogy 2020-ban indul a gyártás.

Egy mellékes megjegyzés: Musk azt mondta, hogy az emberek jobban fogják szeretni az új Roadstert, mint a házukat, néhány korábbi, 2018-as posztot követve. Akkor Musk elárulta, hogy amikor 1999-ben eladta első cégét, egy McLaren F1-et és egy kis lakást vett a Palo Alto-i kastélya helyett. Azt még nem tudni, hogy a Tesla Roadsterrel kapcsolatos új és ambiciózus célokat teljesíti-e majd a készülő sorozatgyártású változat, és hogy ezek milyen hatással lesznek a formatervére.

 

Kiemelt kép forrása: Tesla

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.