Fenntarthatóság

A világ legnagyobb tetőre szerelt naperőműve épül Dániában: a szolárprojekt, ami forradalmasíthatja a napelem piacot

S.Rita | 2024.03.14. 05:35

Amióta elindult a naperőművek gyártása, számos megoldást láttunk már, és a fejlesztők folyamatosan keresik a jobb, formabontóbb megoldásokat. Hamarosan új mérföldkőhöz érkezhetünk köszönhetően a SolarFuture nevű dán vállalatnak, amely 2014-ben alakult, és fő profilja az ipar és a mezőgazdaság számára készült nyereséges napelemes megoldások.

 

A dán tervező csapat az elmúlt évek során számos olyan projektet hozott létre, amelyek mind összetettségük, mind helyszíneik tekintetében ismertté váltak, beleértve a Koppenhágai Operaház tetején elkészült létesítményeket, valamint a Dániát és Svédországot összekötő Øresund-híd több földi építményét – írja a CleanTechnica.

 

A dán cég most egy igazán nagy alkotására készül, amivel nemcsak felkerülnek a napelemipar világtérképére, hanem rögtön kenderbe verhetik a jelen legjobbjait. A DSV – egy dán szállítási és logisztikai vállalat – új logisztikai központján, Horsensben készül egy új tetőre szerelhető napelemrendszer, aminek teljesítménye meghaladja többek között a Tesla nevadai óriásgyárának energiateljesítményét. A DSV logisztikai központjának épülete több mint 300 000 m2, amivel a világ 5. legnagyobb épülete lehet, amelynek tetőfelületének nagy részét napelemek fogják borítani.

Az impresszív számok sorozata folytatódik, hiszen a tervezett energiateljesítmény 35MWp, amivel a Giga Texas 30MWp teljesítményű rendszerét is felülmúlja.

A cég mert nagyot álmodni, és összegyűjtötte a legjobb szakembereket, akikkel gyors telepítésre és jól működő logisztikára számítanak. A tervek szerint az építkezést 2024 decemberére befejezik, és átadják a világ legnagyobb tetőre szerelt naperőművét.

 

Kiemelt kép forrása: SolarFuture

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.