Mobilitás

Nem keveset fizet a BMW, ha valaki átül az ő elektromos autójukba

S.Rita | 2024.03.14. 06:05

A BMW az Egyesült Államokban az új, 2024-es BEV (Akkumulátoros elektromos jármű) Conquest Programmal (Térhódító Program) próbálja az elektromos járműveket vezető sofőröket magához csábítani. Ez a program 1000 dolláros extra kedvezményt biztosít a rivális márkák vezetőinek, ha a BMW egyik elektromos modellje, például az i4, i5 vagy iX volánja mögé ülnek.

 

A program nem kizárólag az olyan gyártókra összpontosít, mint a Rivian, a Polestar, a Lucid és a Tesla, hanem a hagyományos autógyártókra is kiterjed – írja a Carscoops. A BMW a kedvezményt ki kívánja terjeszteni a versenytársak járműveinek tulajdonosaira, köztük a Mercedes, az Audi és a Porsche, valamint az olyan népszerű mainstream modellek tulajdonosaira is, mint a VW ID.4 és a Ford Mustang Mach-E.

Sőt, a BMW lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy egymásra halmozzák az ösztönzőket, ahogy arról a Cars Direct beszámolt. Az i4 lízingje iránt érdeklődők például részesülhetnek egy 7500 dolláros hitelből. Egy olyan jármű lecserélésével, mint a Tesla Model 3, akár 8500 dollárt is megtakaríthatnak.

Vajon a program elég csábító ahhoz, hogy az amerikai sofőrök Telsából BMW-be üljenek át? (Fotó: Canva)

 

Az iX-et választók még nagyobb megtakarítást tehetnek zsebre. Jelenleg az elektromos SUV akár 9 900 dollárig terjedő lízinghitellel is elérhető. Ha tehát egy ügyfél például egy Polestar 2-ről vált, akár 10 900 dollárt is megtakaríthat.

A BMW 2024 BEV Conquest Programnak azonban vannak bizonyos korlátai. Kezdjük azzal, hogy az ajánlat csak április 1-jéig érvényes. Úgy tűnik továbbá, hogy az ajánlat a nyugati államok ügyfeleire korlátozódik, ami azt jelenti, hogy a keleti parton élő tulajdonosoknak be kell érniük a szokásos ösztönzőkkel.

Bár nem világos, hogy hány tulajdonost csábít majd ez az ajánlat a bajorokhoz, rengeteg olyan régebbi elektromos járművel rendelkező ember van az Egyesült Államokban, aki új jármű vásárlását fontolgatja. Mivel az elektromosautó-tulajdonosok többsége Teslát vezet, valószínűleg ez a csoport lesz leginkább érintett ebben az üzletben, de rengeteg régebbi Audi e-tron is van az utakon, amelyek tulajdonosai készen állhatnak a változásra.

A stratégia válasz lehet az e-autós szegmens lassuló növekedésére is. Bár a vásárlók még mindig hajlandók váltani a belsőégésű járművekről, ez nem történik olyan gyorsan, mint ahogy azt néhány autógyártó előrevetítette, és a BMW ezzel a jelenleg is e-autót vezető sofőröket célozza meg, hogy segítsen fenntartani az eladások lendületét.

 

Kiemelt kép forrása: BMW

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.