Mobilitás

6 pontban foglalta össze a Renault vezérigazgatója, hogyan harcolhat az európai autóipar Kína ellen

S.Rita | 2024.03.21. 06:05

Az európaiak idén nyáron járulnak a szavazóurnákhoz, hogy megválasszák képviselőiket az Európai Parlamentben. A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo nyílt levelet írt a kontinensnek. Ebben felvázolja az autóipar előtt álló kihívásokat, és kiáll amellett, hogy szerinte milyen irányt kellene követnie a politikának.

 

A tapasztalt autóipari vezető szerint, aki egyben az Európai Autógyártók Szövetségének elnöke is, az autóipar egyedülálló kihívás előtt áll – írja a Carscoops. A szén-dioxid-mentesítés mellett alkalmazkodnia kell a technológia fejlődéséhez, amely az autógyártókat mobilitási szolgáltatókká alakítja át. De Meo aggódik, hogy az európai autógyárak különösen hátrányos helyzetben vannak ebben az átmenetben, mivel Kína nagymértékben befektetett az autóipari ágazatába, az USA pedig adókedvezményeket vezetett be az amerikai gyártású elektromos autókra. Eközben azt állítja, hogy az európai autógyártókat a környezetvédelmi előírások fojtogatják.

„Ennek a szabályozási tehernek az a célja, hogy Európát a környezetvédelem bajnokává tegye, abban a reményben, hogy ez globális szinten hozzájárul a társadalmi fejlődéshez” – írta de Meo. „A probléma az, hogy a többi kereskedelmi blokk lassan követi a példát, és ez negatívan hat az európai vállalkozások versenyképességére.”

A Renault lett a 2024-es év autója (Fotó: Renault)

 

Hatpontos terv

E problémák megoldására de Meo egy hatpontos tervet dolgozott ki:

  1. Szeretné, ha az EU ipari stratégiát dolgozna ki az üzleti szektor számára, amelynek középpontjában az autóipar állna.
  2. Szeretné, ha az autógyártók találkoznának kutatókkal, szakszervezetekkel és nem kormányzati szervezetekkel, hogy kidolgozzák ezt a stratégiát, amely ugyanúgy támogatná az iparágat, mint ahogyan szerinte Kína támogatta az autógyártókat, akkumulátorgyártókat és más kapcsolódó vállalatokat.
  3. Egy új testületet akar létrehozni, amely lényegében a szabályozást szabályozza, hogy lassítsa az autógyártókkal szemben álló új szabályok bevezetését.
  4. Növelni akarja az autósok hozzáférését a zöld energiához.
  5. Szorgalmazza Európa szoftveres szakértelmének és a járművek gyártásához szükséges nyersanyagellátásának fejlesztését.
  6. Végül pedig azt szeretné, ha az EU olyan modellel támogatná az autóipart, amely egyesíti az Egyesült Államokban és Kínában alkalmazott stratégiák legjavát. Elmondása szerint az autóipar nem ellenzi az európai Green Dealt, de azt szeretné, ha a szabályozók új szemmel néznék azt.

A Renault Twingo a már szinte elfeledett kisautó kategóriában fog hamarosan visszatérni. (Fotó: Renault)

 

Nemcsak elektromos autók, e-üzemanyagok és hidrogén is

De Meo továbbá azt írja levelében, hogy az EU nem csak az elektromos járműveket tekintheti zöld technológiának, és úgy véli, hogy a jövőben az e-üzemanyagok és a hidrogén is fontos lehet. Emellett a kis, könnyű és olcsó járművekbe való nagyobb beruházást szorgalmazza, amelyeket szerinte a biztonsági és kibocsátási szabályok kiszorítottak a forgalomból.

Végül azt kéri, hogy az EU könnyítse meg az európai autógyártók együttműködését. Felszólítja a parlamentet, hogy egységesítse a járművek és az infrastruktúra közötti technológiát.

Emellett azt szeretné, ha a szoftveresen definiált járművek azon részeit, amelyek az ügyfelek számára rejtve maradnak, megosztanák az autógyártók között. Szerinte a kínai példát követve, és olyan közös alkatrészbankok létrehozásával, amelyeket bármelyik autógyártó használhat, ez az együttműködés segítené Európát abban, hogy megőrizze pozícióját globális szinten.

„Hiszem, hogy céljainkat a köz- és a magánszféra közös erőfeszítéseivel és partnerségével érhetjük el” – írta de Meo. „Az Airbus példája megmutatta, hogy Európa mire képes. Az együttműködési kezdeményezések fokozásával iparunkat az újjáéledés útjára állítjuk.”

 

Kiemelt kép forrása: Renault

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.